Festival Diversitat 2017

prop_diversitat2banner (1)

El Festival Diversitat és un esdeveniment que pretén treballar el respecte cap a la diversitat amb els infants i joves de la ciutat, amb l’objectiu de sensibilitzar vers aquesta temàtica amb dinàmiques i activitats vivencials, i visualitzar la tasca d’entitats que treballen dia a dia en aquest àmbit.

Per aconseguir aquests objectius, el dissabte 20 de maig organitzem a lEspai Jove La Fontana una sèrie d’activitats i tallers adreçats a grups d’infants i joves d’entre 6 i 18 anys, procedents d’entitats juvenils i que, per tant, participin de la jornada acompanyats per educadors/es de la pròpia entitat.

El Festival s’inclou en el conveni que el Consell de la Joventut de Barcelona té amb l’Àrea de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència de l’Ajuntament de Barcelona i ha estat organitzada en el marc d’un Grup de Treball en el que hi han participat Escoltes Catalans, la Federació Ecom, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Joventuts d’Unitat Progressista de la ONCE i l’Assemblea per la Diversitat. També hi col·laboren altres entitats que dinamitzaran diverses activitats, com l’Associació Catalana per la Integració del Cec, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut,  l’Associació Discapacitat Visual B1B2B3 o la comissió jove de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA).

Descarrega’t el manifest del Festival de la Diversitat!

INSCRIPCIONS: Per poder participar de les activitats, cal que us apunteu a través d’aquest formulari, fins dijous, 18 de maig.

Activitats per infants i joves: de 16.00 a 19.30h

El Festival comptarà amb la realització de diverses activitats adreçades a infants i joves de 6 a 18 anys, que es distribuiran per a cada franja d’edat segons el públic a qui van dirigides, i totes elles de participació gratuïta.

Cada grup podrà realitzar diverses activitats de 16 a 19:30h, totes elles amb una durada aproximada d’uns 30 minuts, i entre les quals hi ha:

 • Sensibilització al braille

Utilitzant material molt divers, es donaran unes nocions bàsiques de què és el llenguatge braille. S’explicarà el codi braille i la importància d’aquest per a les persones cegues. Per fer-ho es mostraran materials com contes infantils, revistes, mapes en relleu, etc.

 • La gallineta cega a la cuina

Activitat amb la que es vol posar de manifest la importància d’etiquetar tots els envasos en braille, per tal de garantir una autonomia personal de qualitat. Els infants i joves veuran com s’assemblen entre sí els diferents envasos que es poden trobar normalment a la cuina i hauran de preparar (amb antifaços) un esmorzar amb els envasos adequats.

 • Jocs de taula i el sentit del tacte

S’explicarà la importància del sentit del tacte per integrar les persones cegues en totes les dinàmiques del joc. Es disposarà de diferents jocs de taula com ara baralles de cartes, 3 en ratlla, jocs de parelles, etc.

 • Tallers amb gossos pigall

Coneixerem de primera mà la funció que fan els gossos pigall, amb tallers en els quals les persones que compten amb el seu suport ens explicaran com incideixen en el seu dia a dia.

 • Partit de Goalball

S’explicarà en què consisteix aquest joc practicat per les persones cegues i present als jocs paralímpics. S’explicaran breument les normes del joc i es farà una petita demostració. Posteriorment, tocarà practicar-ho i valorar-ho!

 • Circuits de mobilitat, amb bastons i cadira de rodes

Quines limitacions tenen les persones cegues o amb limitacions motrius per moure’s per la ciutat? Els infants i joves podran viure-ho en primera persona, caminant amb antifaç i bastó o anant en cadira de rodes.

 • Tallers sobre vida independent

Activitat que ens permetrà conèixer de primera mà com es desenvolupen les persones amb diversitat funcional a l’escola, a la universitat, a casa, al transport públic, etc. Parlarem de la seva autonomia en aquests àmbits amb persones que ens ho explicaran en primera persona.

 • Taller de tiflotecnologia

Activitat en la que coneixerem com la tecnologia pot facilitar la vida de les persones cegues o amb visió reduïda, podent utilitzar directament diversos estris, instruments i aplicacions que elles utilitzen en la seva vida quotidiana.

 • Taller «Mira com pinto!» 

Taller en el que podreu experimentar com podria ser la creació artística si no poguéssiu utilitzar les mans per pintar.

 • Taller sobre diversitat afectivo-sexual i de gènere

Activitat dinàmica que té per objectiu promoure la tolerància i donar a conèixer la diversitat existent en les relacions afectives.

 • Gimcana de la diversitat funcional per Gràcia

Realització de diferents proves que permetran que els infants i joves es posin a la pell d’una persona amb diversitat funcional, havent de superar proves que reflecteixen el seu dia a dia.

 • Taller d’iniciació a la Llengua de signes catalana

T’agradaria aprendre la llengua de signes? Explora altres maneres de comunicar-te!

Inscripcions a les activitats de tarda: FORMULARI Fins dijous, 18 de maig!

 • DIA I LLOC: DISSABTE 9 D’ABRIL A L’ESPAI JOVE LA FONTANA [METRO L3 – FONTANA]

Si teniu qualsevol dubte feu un mail a dretscivils@cjb.cat