Notícies

Solucions alternatives d’habitatge

Categories: Habitatge Habitatge Notícies Recursos

16 de gener de 2015

portada solucions habitatgeL’emancipació és clau per al desenvolupament de totes les persones. Formar-se, viure experiències, emprendre projectes personals i professionals i viure fora de la llar familiar forma part del creixement vital del jovent. El context, però, no és favorable a cap dels eixos que conformen aquesta emancipació i dificulta la sortida de casa. Emancipar-se és cada cop més complicat, sobretot perquè els costos de l’habitatge no són accessibles per a un jovent que, en la seva majoria, no té treball o que el que té és temporal i precari (el 96,6% de les contractacions de persones d’entre 16 i 29 anys a l’Estat espanyol són temporals). Tant és així que 8 de cada 10 joves continuen vivint a la llar familiar i per comprar un habitatge haurien de dedicar més del 60% del seu sou, el doble del que es recomana.

Fins al moment les polítiques juvenils s’han enfocat a promoure l’accés al lloguer o la compra, fent servir ajudes o incentius fiscals que ara per ara ja no existeixen i que no promouen un canvi de fons en un sistema que és molt desigual i injust per a la gent jove i els col·lectius més vulnerables.

Per tots els motius exposats, el Consell de la Joventut de Barcelona aposta per conèixer i promoure models alternatius que estiguin basats en solucions col·lectives i que facilitin l’accés de les persones joves a l’habitatge.

Hem elaborat 7 fitxes de “Solucions alternatives d’habitatge” on estan descrites aquestes noves maneres d’emancipar-se amb les facilitats i dificultats que les defineixen. També recullen experiències reals per entendre tant la filosofia com el funcionament que hi ha darrera d’aquests nous models que apareixen amb l’ambició [de] d’incidir i transformar la societat. Durant les properes setmanes les anirem publicant, no us les perdeu!

Les 7 solucions alternatives d’habitatge

  • La cessió d’ús
  • El cohousing
  • El cloudhousing
  • La masoveria urbana
  • El dret de superfície
  • El lloguer amb opció de compra
  • La titularitat compartida

Esperem que les solucions alternatives d’habitatge que us anirem presentant durant les següents setmanes us animin a emprendre el repte de l’emancipació i us ajudin a poder-ho fer amb el coneixement necessari i les màximes garanties.

No claudiquis!

3 Comments

John Deere Repair Manuals

This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Contingut relacionat