12 d’octubre: Res a celebrar!

12 d'octubre

El Consell de la Joventut de Barcelona i l’Assemblea de Treballadores ens adherim a la consigna «12 d’octubre, res a celebrar» que tantes organitzacions de Catalunya i l’Estat Espanyol reivindiquem des de fa anys. 

El 12 d’octubre, l’Estat Espanyol celebra el dia de la Hispanitat, en el qual es commemora l’arribada de Colom a Amèrica el 1492, el mal anomenat “descobriment d’Amèrica” i el començament de la colonització. Aquesta conquesta representa l’inici d’un procés de violenta imposició cultural, política i militar la qual es basava en l’espoli i el saqueig sistemàtic dels recursos, la imposició d’un sistema de dominació i esclavatge i el genocidi dels pobles originaris.

Denunciem no només que aquest espoli continua, sinó que el sistema d’imposició es perpetua en forma de lleis, institucions, pràctiques i simbologies colonials que permeten seguir exercint aquesta violència avui en dia. 

Assenyalem l’Estat Espanyol com a responsable d’aquesta ocupació. No només no s’ha fet cap mena de reparació històrica d’aquests crims, sinó que actualment continuen a través d’empreses espanyoles i catalanes que exploten i destrossen els territoris dels pobles originaris o de persecucions i assassinats de lideresses que defensen els drets humans fonamentals.

A més, l’Estat espanyol inverteix quantitats desmesurades en el control de fronteres amb conseqüències devastadores com els assassinats a Melilla el 26 de juny del 2022, una llei d’estrangeria que dificulta la regularització de les persones migrants, l’existència de presons com els Centres d’Internament d’Estrangers o la desprotecció de les joves migrants, entre moltes altres.

Així doncs, el 12 d’octubre enalteix un relat històric basat en la cultura de l’odi impregnat d’un racisme ferotge, que és utilitzat com a pretext per grups feixistes per celebrar manifestacions xenòfobes on es permet l’ús de missatges i discursos d’odi.

El Consell de la Joventut de Barcelona i l’Assemblea de Treballadores no volem participar en l’exaltació d’un procés històric cruel i inhumà. Per això, aquest 12 d’octubre obrirem al matí oferint els serveis habituals i recollint signatures per la ILP Regularización YA i tancarem a la tarda per trobar-nos als carrers i unir-nos a les mobilitzacions convocades.

No tenim res a celebrar!

#12O #ResACelebrar #DescolonizaciónYA 

Assemblea de Treballadores i Secretariat del CJB

Convocatòries pel 12 d’octubre a Barcelona

11.30h Manifestació #12OantifaBCN a Pl.Idrissa Diallo

17.30h Convocatòria ‘No hay nada que celebrar’ al Monument a Colom

Altres notícies i posicionaments relacionats
CJB
Comunicat del CJB per matisar algunes informacions que s’han publicat sobre la seva activitat
Han aparegut diverses informacions als mitjans en què es relaciona el Consell de la Jov ...
CJB
Posicionament de la Plataforma de Gestió Ciutadana davant la COVID19
La PGC, reunida en assemblea virtual el passat 28 d’abril, vam compartir la situació ...
CJB
Les entitats del CAB aproven la resolució “En defensa de l’associacionisme” presentada pel CJB
El passat 6 d’abril es va celebrar, a Cotxeres de Sants, l’Assemblea General ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.