12 d’octubre: Res a celebrar

El Secretariat i el conjunt de treballadores del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) ens adherim a la consigna «12 d’octubre, res a celebrar» que tantes organitzacions de Catalunya i l’Estat Espanyol reivindiquen des de fa anys. 

El dia 12 d’octubre, l’Estat Espanyol celebra l’anomenat dia de la Hispanitat, que representa l’inici d’un procés de violenta imposició cultural, política i militar que va culminar en un genocidi per part dels colonitzadors en el context del mal anomenat descobriment d’Amèrica.

La conquesta i ocupació van suposar l’espoli i el saqueig sistemàtic dels recursos que, unides a la imposició d’un sistema de dominació i d’esclavatge, va conduir a que els pobles originaris quedessin absolutament devastats al continent americà. Denunciem no només que aquest espoli continua, sinó que el sistema d’imposició es perpetua en forma de lleis, institucions i simbologies colonials que permeten seguir exercint aquesta violència a dia d’avui.

El 12 d’octubre enalteix un relat històric basat en la cultura de l’odi impregnat d’un racisme ferotge, que és utilitzat com a pretext per grups feixistes per celebrar manifestacions xenòfobes on es permet l’ús de missatges i discursos d’odi.

El  Secretariat i el conjunt de treballadores del CJB no volem participar en l’exaltació d’un procés històric tan cruel i inhumà. Per això, aquest 12 d’octubre ens trobarem als carrers per unir-nos a les mobilitzacions convocades. No tenim res a celebrar!

Treballadores i Secretariat del CJB

Convocatòries pel 12 d’octubre a Barcelona

Altres notícies i posicionaments relacionats
Drets de ciutadania
Parlem del poder adult i l’adultocentrisme?
Elaborem un informe sobre adultocentrisme i et necessitem!
Drets de ciutadania
All lives matter? Nova formació en antiracisme per entitats juvenils
Encara et creus allò de “All Lives matter“? La vostra entitat és ...
Drets de ciutadania
Adulto…què? Perspectiva juvenil per fer front a l’adultocentrisme
Data i hora: Dijous 27 d'abril a les 18h ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.