Aixada Antiracista

L’Aixada Antiracista és un moviment sorgit del CJB (Consell de la Joventut de Barcelona) que pretén sumar esforços en la lluita comtra la xenofòbia i per la igualtat de drets, mobilitzant a la ciutadania i, especialment, a les associacions juvenils de la ciutat de Barcelona. A través del treball en xarxa i accions de tot tipus, l’Aixada contribueix a posar en l’agenda social i política, així com en l’ideari associatiu, els valors de la inclusió, la no discriminació, la diversitat, els drets humans i l’antiracisme.

timthumb

Mitjançant la campanya Denominació d’Origen Antiracista, l’Aixada ha aconseguit alliberar del racisme diversos espais d’entitats i col·lectius de la ciutat de Barcelona que van passar per un procés de revisió interna, formació, autocrítica i deconstrucció de dinàmiques, estructures i actituds racistes. Alguns exemples són els Punts InfoJOVE (PIJ) de la ciutat, les entitats membre del CJB o fins i tot l’Ajuntament de Badalona. Animem a totes les entitats a alliberar el seu local de racisme!

 

A part, l’Aixada també va oferir formacions gratuïtes per a entitats i col·lectius juvenils tot i que actualment no s’hi troben disponibles.

Per més informació, podeu contactar amb emancipacio@cjb.cat