El CJB entenem que la identitat, l’expressió de gènere i la diversitat afectivosexual són motius d’opressió de les persones i de manera més accentuada, de les joves. En aquest sentit, creiem vital treballar per tenir una societat feminista on hi capiguem totes i, a més petita escala, per crear organitzacions feministes i inclusives que siguin espais segurs des d’on les joves puguem transformar la societat.

Projectes destacats
Feminismes i LGTBI+
En Feminista!
Aquesta campanya, promoguda per el CJB i la
Feminismes i LGTBI+
Setmana de la Dissidència Afectivosexual i de Gènere
La Setmana de la Dissidència Afectivosexual i de Gènere és una setmana de pro ...
Feminismes i LGTBI+
Guia Desviades i Dossier Pedagògic
Desviades és una eina que ens permet aclarir conceptes, obrir la reflexió i, s ...
Què treballem en aquest àmbit?

Actualment, una de les línies de treball prioritàries és la transformació de les organitzacions perquè adoptin la perspectiva feminista i LGBTI+ de manera transversal i incorporant-hi la perspectiva interseccional. Això ho fem mitjançant formacions i campanyes de sensibilització i incidència soles o enxarxades amb altres plataformes i/o col·lectius feministes.

Publicacions relacionades
Feminismes i LGTBI+
Què són els micromasclismes i en quines situacions es poden donar, quins tipus de micromasclismes existeixen i què podem fer per prendre consciència i combatre’ls.
Feminismes i LGTBI+
Mai t’has demanat per què t’identifiques amb el teu gènere? Què hagués passat si te n’haguessin assignat un altre?
Feminismes i LGTBI+
Comportaments que, a vegades sense adonar-nos, perpetuen el masclisme a través del control de l’espai, la paraula i el poder per part dels homes.
Feminismes i LGTBI+
Guia breu per a noies que volen ser lliures i on podràs trobar algunes reflexions i consells per viure la sexualitat i l’afectivitat de manera lliure i enriquidora.
Tècniques referents de l’àmbit
Clara Gené

Clara Gené

dretscivils@cjb.cat
615 62 72 25

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.