Notícies

10è aniversai del Consell de Ciutat

15 juliol 2014

banner-home-10anys-consell-ciutatEl Consell de Ciutat, màxim òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament de Barcelona, en què els i les representants polítiques i de la ciutadania debaten els afers principals de la ciutat, celebra enguany els 10 anys de la seva creació. L’acte principal tindrà lloc avio dimarts 15 de juliol i comptarà amb la participació dels tres darrers alcaldes i d’un gran nombre de persones i entitats que han estat involucrades en el desplegament i evolució del consell. A més, es farà la presentació del llibre commemoratiu del 10è aniversari.

La trajectòria i compromís del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) en la defensa de la participació i l’associacionisme en l’àmbit de ciutat el va portar a tenir un paper actiu en l’impuls del Consell de Ciutat, assumint-ne la Vicepresidència primera des de la seva creació l’any 2004. Durant aquesta dècada, les diverses persones que han ocupat la Presidència del CJB també han assumit la responsabilitat de liderar el Consell de Ciutat en representació del sector associatiu, aportant l’experiència del moviment juvenil i reivindicant un rol determinant de les associacions barcelonines en la presa de decisions.

Avui, en una situació de canvis profunds i de qüestionament de les estructures socials i polítiques vigents, són més necessaris que mai els espais que permetin la implicació activa, continuada i vinculant de la ciutadania en el govern democràtic de la ciutat. El Consell de Ciutat podria ser un bon embrió d’una nova governabilitat més oberta i participativa, encara pendent de desenvolupar totes les seves potencialitats. El CJB continuarem treballant-hi amb la voluntat de fer entre tots i totes una Barcelona més humana, democràticament avançada i amb més justícia social.

Reflexions sobre el Consell de Ciutat:

“Espero que en els propers temps continuï prenent més rellevància i protagonisme, aportant la seva contribució en clau crítica i constructiva envers el Govern i l’Ajuntament”  Torn de paraula d’Albert Claret, president del CJB.

“Els moment actuals fan més necessària que mai la implicació de la societat en la política, en allò que és públic i comú a tota la ciutadania”  Torn de paraula de Pau Gonzàlez, expresident del CJB

Contingut relacionat