Notícies

12 d’octubre: Res a celebrar!

8 octubre 2018

logo cjbEl Consell de la Joventut de Barcelona i els serveis i equipament que gestiona obriran les seves portes el proper 12 d’octubre

El Consell de la joventut de Barcelona i l’Assemblea de Treballadores ens adherim a la consigna «12 d’octubre, res a celebrar» que tantes organitzacions de Catalunya i l’Estat Espanyol reivindiquen des de fa anys. Per aquest motiu, aquest divendres el Consell de la Joventut de Barcelona i els serveis i equipament que gestiona obriran les seves portes en el seu horari normal.  

El dia 12 d’octubre, l’Estat Espanyol celebra l’anomenat dia de la Hispanitat, que representa l’inici d’un procés de violenta imposició cultural, política i militar que va culminar en un genocidi per part dels colonitzadors en el context del mal anomenat descobriment d’Amèrica.

La conquesta i ocupació van suposar l’espoli i el saqueig sistemàtic dels recursos que, unides a la imposició d’un sistema de dominació i d’esclavatge, va conduir a que els pobles originaris quedessin absolutament devastats al continent americà.

El 12 d’octubre enalteix un relat històric basat en la cultura de l’odi impregnat d’un racisme ferotge, que és utilitzat com a pretext per grups feixistes per celebrar manifestacions xenòfobes on es permet l’ús de missatges i discursos d’odi.

A més d’obrir els serveis i l’equipament, també us volem convidar a la projecció del documental ‘12 d’octubre. Cultura de l’Odi i Legítima Autodefensa’, que tindrà lloc a les 19h a l’Espai Jove la Fontana.

El Consell de la Joventut de Barcelona i l’Assemblea de treballadores no volem participar en l’exaltació d’un procés històric tan cruel i inhumà i, per això, el 12 d’octubre no tenim res a celebrar.

Contingut relacionat