Notícies

12O Cultura de l’odi i legítima autodefensa – Cicle de cinema a la fresca

9 juliol 2018

1521040477199Un any més, el Consell de la Joventut de Barcelona torna a organitzar el Cicle de Cinema a la fresca sobre mobilitzacions civils. Si t’agrada el cinema i els documentals de temàtica social, tens una cita a la plaça de davant de l’Espai Jove La Fontana l’últim dijous de juny i els tres primers de juliol a les 21h.

Totes les sessions són gratuïtes i aniran seguides d’un debat acompanyat d’un pica-pica, on els i les assistents podran debatre sobre la temàtica del documental, en un ambient proper i distés, amb l’entitat promotora i els convidats i convidades.

Dijous 19 de juliol – 12 d’octubre cultura de l’odi i legítima autodefensa

  • Sinopsi: El 12 d’octubre es celebra la Diada Nacional de l’Estat espanyol. Aquest dia es commemora la descoberta i colonització del continent americà que va significar el genocidi dels pobles originaris. En aquesta diada és fa més evident que cap altre dia que l’espanyolisme és una ideologia que empara el racisme i la cultura de l’odi El documental parla sobre la legitimitat de l’acció directa per fer front al feixisme, partint del cas de les 6 antifeixistes que seran jutjades aquest novembre acusades de danys i lesions a un grup de neonazis durant el 12 d’octubre del 2013 al barri de la Bordeta. La fiscalia de delictes d’odi aplica a les antifeixistes l’agreujant de delicte d’odi, pensat per protegir col·lectius vulnerables, convertint un grup de feixistes violents en un col·lectiu mereixedor de protecció.
  • Direcció: Metromuster
  • Entitat promotora: Boca Ràdio

Contingut relacionat