Notícies

Estirem el fil de la cooperació!

11 novembre 2013

Notícia extreta de la web del Consell de la  Joventut d’Horta-Guinardó

Fa dos anys el CJD7 ens vam agermanar amb el Moviment Juvenil del Bajo Lempa (MOJUBLE) de El Salvador i vam tirar endavant un projecte de cooperació i intercanvi de formes d’organització juvenil. Un grup de joves del districte van anar allà i van conèixer quina és la situació que es viu entre els joves i al país després de la guerra de El Salvador.

En motiu d’aquest projecte, estem organitzant un parell d’esdeveniments on podeu participar i conèixer la situacio de El Salvador a través de la projecció del documental ‘La lluita a la motxilla’. En aquest passi hi participaran en Dan Ortínez, el creador del documental, i Carmen Ballesta, qui va viure la guerra a El Salvador.

El segon acte que hem organitzat és una Taula Rodona de Debat i Reflexió en torn del cooperativisme. Què vol dir cooperar? La cooperació al desenvolupament està vivint un moment d’incertesa? La dràstica reducció dels pressupostos públics destinats a aquest sector, la revisió crítica de la cooperació realitzada durant els últims 20 anys i la reformulació del propi concepte de desenvolupament fan trontollar tot el sistema de cooperació al desenvolupament? Cap on ha de tendir la cooperació?

Hi assistiran Arcadi Oliveres (president de Justícia i Pau), Lola López (directora del Centre d’Estudis Africans) i Jaime Osete (viceresident de SETEM). I moderarà el debat Eva Ortigosa, directora de Participació del Consell de la Joventut de Barcelona

Podeu consultar tota la informació a: http://cjd7.org/estirem-el-fil-de-la-cooperacio/

Contingut relacionat