Notícies

[Video] L’Evidència dels Residus

20 gener 2014

El passat 23 de Novembre del 2013 un centenar d’infants i joves de diferents  ’agrupaments i esplais de Barcelona van participar a l’activitat “L’Evidència dels Residus, que des del CJB vam organitzar conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona i Spora Serveis Ambientals per celebrar la  Setmana Europea Contra els Residus.

L’’objectiu de l’activitat era demostrar que la gran quantitat de residus que llencem al contenidor de fracció resta es poden evitar i reciclar. Per fer-ho, els i les participants van triat i classificat el contingut de 6 contenidors de 1.100 litres de fracció resta del districte de Gràcia de Barcelona.

Per un costat es van triar aquells residus que s’’haurien pogut reutilitzar o evitar fàcilment, com les restes d’’aliments en bon estat, les bosses de plàstic d’’un sol ús, els envasos d’’aigua mineral i els aparells elèctrics que encara funcionen. I per l’altre, els residus reciclables, les restes orgàniques, el paper i el cartró, el vidre i els envasos lleugers.

En les 3 hores que va durar l’activitat, es van comptabilitzar un total de 55 kg de residus que s’’haurien pogut evitar,204 kg de residus que s’haurien pogut reciclar, i 32 kg de residus dipositats correctament al contenidor de fracció resta. 

L’Evidència dels Residus – 23/11/2013 from Consell Joventut de Barcelona on Vimeo.

Contingut relacionat