Notícies

El CJB presenta l’informe sobre l'”Estat de la Joventut 2013″

27 febrer 2014

Informe estat joventut 2013El CJB presenta l’informe “Estat de la Joventut 2013”, que reclama el reconeixement de l’exili juvenil generacional, el seu seguiment i la implementació d’un pla de retorn que s’inclogui dins les accions pel 2014 Pla Jove de Barcelona.

En quant a equipaments, l’estudi del CJB conclou que cal garantir el compliment del Pla d’Equipaments Juvenils i la incorporació d’un model d’espais gestionats directament per joves de forma associativa i autogestionada.

El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) presenta l’informe “L’Estat de la Joventut 2013” on es detalla la situació límit que viuen moltes persones joves i els seus entorns a la nostra ciutat. En aquest sentit, l’informe remarca que el 2013 ha estat el cinquè any consecutiu d’una crisi que ha tingut i està tenint efectes profunds en les condicions de vida de tota la població. A dia d’avui, a la ciutat de Barcelona hi viuen 41.000 persones aturades menors de 30 anys i la taxa d’atur juvenil (16 a 25 anys) és del 42%. Aquestes elevades xifres d’atur es van quasi duplicar en relació a les registrades durant el quinquenni 2003-2007, demostrant que la recessió econòmica ha suposat un gran impacte negatiu en la població jove de la ciutat.

Per una banda, l’estudi dóna a conèixer l’existència d’un exili juvenil generacional i demana que les accions del Pla Jove per aquest 2014 reconeguin aquest fet i se’n faci un seguiment i estudi per implementar un pla de retorn de la joventut exiliada.

I per altra, l’estudi conclou que cal garantir el compliment del Pla d’Equipaments i la incorporació d’un model d’espais gestionats directament per joves de forma associativa i autogestionada.

Consulteu l’estudi:

Contingut relacionat