Notícies

El CJB marca el tret de sortida d’un any dedicat a l’Enfortiment del Moviment Associatiu Juvenil

11 març 2014

Tu pots canviar les coses, enganxa't al moviment juvenil!El CJB consolida la seva representativitat a la 49a Assemblea General, renovant el Secretariat i mantenint la presidència d’Albert Claret (Acció Jove). El consell incorpora 4 noves entitats membres de ple dret.

L’assemblea va servir també per presentar una nova campanya de foment i visualització de l’associacionisme juvenil de la ciutat, que tindrà com a objectiu posar èmfasi en el seu dinamisme, el seu potencial transformador i la seva aportació social.

El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) va celebrar el passat dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, la seva 14a Assemblea General Extraordinària en què es va aprovar una reforma d’Estatuts per tal de donar resposta a les propostes realitzades en el marc de la definició del Pla Estratègic del CJB durant el 2014. També es va votar favorablement l’entrada de 4 noves entitats membres de ple dret: Assemblea per la Diversitat, Brigada SOS, Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut i l’Agrupació de Joves Ciutadans.

El mateix dissabte al matí va prosseguir amb la 49a Assemblea General Ordinària on es va aprovar la Memòria del 2013, el Pla de Treball per al 2014 i un relleu parcial al Secretariat, l’òrgan de direcció i d’execució del CJB. La presidència continuarà recaient en l’Albert Claret, d’Acció Jove–Joves de CCOO, i es mantenen Esplais Catalans, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i DONA–Joves Nacionalistes per la Igualtat. Alhora, les JERC i la JSC van finalitzar el seu mandat i es van incorporar l’Associació Universitària SinVergüenza, Unió de Joves i Joves d’Esquerra Verda.

Durant l’Assemblea, celebrada el 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora es van realitzar diverses crides a la mobilització unitària que va tenir lloc la mateixa tarda a la ciutat de Barcelona. En aquest sentit, i davant de la contrarreforma de la llei de l’avortament impulsada pel govern de l’Estat espanyol, l’Assemblea va aprovar una resolució a favor del dret al propi cos i d’una salut sexual i reproductiva emancipadora.

A l’acte públic, el president del CJB va denunciar la desigualtat estructural que pateixen les dones, titllant de “profundament irresponsable i retrògrada” la reforma de l’avortament que pot “posar en risc la salut de moltes dones joves” i insistint que queda “molt per fer” també a dins del propi moviment associatiu juvenil. Al discurs també es va fer ressò de la preocupació davant l’any electoral per l’auge dels discursos racistes i d’extrema dreta, els quals va acusar de ser “un atac frontal a les llibertats i uns autèntics enemics de la democràcia”, per acabar assegurant que “els i les joves direm: No passaran!. Finalment va recordar que enguany es commemora el Tricentenari de 1714 i que Barcelona és la Capital Europea del Voluntariat, dues cites que volen posar de relleu la importància històrica de la societat civil catalana, enllaçant amb la necessitat actual “d’avançar cap al un reapoderament ciutadà davant del discurs del ‘no és possible’ i la tecnocràcia”. En aquest sentit, va destacar el paper imprescindible del moviment associatiu juvenil per combatre “l’exclusió social d’una joventut atrapada en la tríada maleïda de l’atur, la precarietat o l’exili”.

L’agenda electoral europea i el paper dels i les joves a la ciutat també van centrar part de l’atenció de les entitats, les quals van aprovar, per amplíssima majoria la resolució Les eleccions europees del 25 de maig, una oportunitat per construir una Europa solidària, amb i per la joventutla resolució Per una Festa Major Jove i Associativa! i la resolució Per una nova estratègia en el model d’Equipaments Juvenils de Barcelona.

Seguiment amb l’etiqueta: #AgoCJB14:

Contingut relacionat