Notícies

La Garantia Juvenil, el dret a decidir i els CIE’s centren el debat entre els i les candidats/es a les eleccions europees

30 abril 2014

europa..del somni a l'exili

Encès debat entre els i les candidats/es a les eleccions europees. La Garantia Juvenil, el dret a decidir i els CIE’s han centrat el cara a cara organitzat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) i el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) que van organitzar un debat cara a cara entre les persones candidates. L’acte va tenir lloc aquest divendres 25 d’abril a les 19h al Pati Manning (C/ Montalegre, 7 Barcelona) i va constar d’una primera part en la qual les persones candidates han exposat la seva opinió sobre diferents temes triats aleatòriament en forma de debats cara a cara. Alguns dels temes que es van tractat van ser el dret a decidir, l’exili forçós del jovent, les polítiques migratòries, l’austeritat, els lobbies i el tractat de lliure comerç.

Els candidats/es que van participar en l’acte són: Marta Canós (CIU); Eduard Rivas (PSC); Antonio Alcalde (PPC); Andreu Criquet (ERC); Ernest Urtasun (Cap d’ICV-EUiA) i Sonia Sierra (C’s). El debat ha estat moderat per Nacho Corredor, politòleg i analista polític a El Periódico i RAC1.

En acabar aquesta ronda de cara a cara, el públic també va poder formular preguntes als candidats i candidates. La finalització del debat va donar pas a un pica-pica amb música en directe on es va poder continuar parlant amb les persones candidates.

L’objectiu d’aquest acte va ser donar importància a les conseqüències de la política europea sobre la vida de les persones joves, i per fer-ho, s’ha convidat als candidats i candidates a exposar quin model d’Europa defensen i quines polítiques públiques s’haurien d’implementar en l’àmbit europeu, en un format innovador i pròxim, que ha volgut assegurar la interacció amb els i les joves que hi han assistit.

Contingut relacionat