Notícies

EL CJB i el CNJC mostrem el nostre rebuig al desallotjament i enderroc de #CanVies

28 maig 2014

canviesDavant del desallotjament i demolició del Centre Social Autogestionat de Can Vies, situat al barri de Sants de Barcelona, i el conflicte derivat per aquest fet, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) i el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), plataformes que agrupen gran part del moviment associatiu juvenil del país i de la ciutat respectivament, manifestem:

1) Que Can Vies és un espai que complia una funció social al barri de Sants i a tot Barcelona, representant una aportació positiva en el marc de la diversitat d’iniciatives comunitàries existents a la ciutat i els processos de transformació social que s’hi desenvolupen. Nascut fa més de quinze anys, actualment acollia una gran quantitat de projectes associatius, així com entitats de cultura popular.

2) El rebuig amb la decisió, i l’oportunitat en què ha estat presa, de desallotjar i enderrocar l’edifici de forma unilateral per part de l’Ajuntament de Barcelona, dificultant la via del diàleg per a resoldre un conflicte nascut molts anys enrere.

3) La condemna d’una nova actuació desproporcionada dels Mossos d’Esquadra i de totes les situacions de violència generades arran del desallotjament del centre.

4) Que les entitats juvenils ja hem fet palès, en diferents posicionaments, la nostra preocupació i desacord amb altres actuacions realitzades pels Mossos d’Esquadra, que no contribueixen a legitimar el cos com un actor positiu en situacions de conflictivitat social.

Per tot plegat, demanem:

1) L’adopció d’una visió positiva envers el paper que juguen els espais comunitaris autogestionats als municipis, per tal de treballar conjuntament amb la societat civil en la construcció de pobles i ciutats que siguin inclusius amb aquestes experiències d’apoderament ciutadà.

2) Que s’estableixi un espai de diàleg i negociació entre l’Ajuntament de Barcelona i el col·lectiu que gestionava Can Vies, facilitant l’existència d’un espai d’aquestes característiques al barri de Sants.

3) Que s’aprofiti el context polític i l’oportunitat de relleu al capdavant de la direcció dels Mossos d’Esquadra per tal que el Departament d’Interior obri una reflexió sobre el paper del cos i prengui les mesures necessàries per evitar noves actuacions de vulneració de drets i llibertats ciutadanes.

Barcelona, 28 de maig de 2014

[PDF] El CJB i el CNJC mostrem el nostre rebuig al desallotjament i enderroc de Can Vies

Contingut relacionat