Notícies

El CJB s’adhereix al Pacte del Temps

13 maig 2014

pacte del tempsEl Consell de la Joventut de Barcelona s’adhereix al Pacte de Temps amb l’objectiu de sumar esforços i treballar per una ciutat adaptada als ritmes de vida de les persones. És en aquest sentit que també animem a totes les entitats i associacions del Moviment Associatiu Juvenil de Barcelona a consultar i signar els compromisos del Pacte de Temps. 

El Pacte del Temps és un document que recull els acords entre l’administració, les organitzacions, i la ciutadania per promoure la qualitat de vida i la conciliació de la vida personal, familiar i laboral, a través d’una millor gestió del temps.

Està integrat per 5 objectius: Adaptar els horaris i usos dels equipaments i serveis a les necessitats de les persones, dissenyar l’espai públic en funció de les necessitats dels barris i connectar la xarxa de transport públic amb l’Àrea metropolitana, oferir informació accessible i potenciar l’administració electrònica, treballar conjuntament amb les empreses i entitats de la ciutat per fer compatible el temps del treball amb el temps de vida quotidiana i sensibilitzar sobre la necessitat de conciliar els temps per tal de millorar la qualitat de vida i la sostenibilitat.

El Pacte del Temps té la voluntat de ser:

  • Un acord obert a tothom que sumi les propostes de les organitzacions i de la ciutadania de Barcelona. També vol ser un model aplicable a d’altres municipis.
  • Un espai de reflexió i treball comú per arribar a acords. Cal treballar des de totes les àrees de l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb els agents locals i altres administracions.

Us animem a totes les entitats i associacions a signar i participar el Pacte del Temps. 

Contingut relacionat