Notícies

Es presenta la campanya: Primer els de casa? NO! primer justícia! #novotisinjusticia!

6 maig 2014

novotisinjusticia

Avui dimarts 6 de maig SOS Racisme ha presentat a l’Espai Jove La Fontana la campanya “Primer els de casa? No, primer justícia!”

Es una campanya impulsada per entitats de tota Catalunya, entre elles SOS Racisme, preocupades per l’avenç del discurs de l’odi. L’objectiu és sumar esforços per frenar el vot xenòfob a les properes eleccions europees. Davant l’augment preocupant d’opcions polítiques amb discurs racista que pretenen legitimar la discriminació cap a les persones d’origen estranger aprofitant-se del context de crisi econòmica i social, ens unim per a convertir les properes eleccions en una oportunitat per reduir l’ascens de polítiques xenòfobes.

Mitjançant una sèrie d’accions locals descentralitzades es pretén generar debat públic al voltant de l’argumentari de “Primer els de casa”, amb l’objectiu de donar resposta i desmuntar un discurs agressiu i populista que identifica de manera falsa, hipòcrita i irresponsable, una part de la població del nostre país com a responsables dels problemes socials que estem patint.

Aquesta campanya  vol enfortir el treball diari que fem les persones i entitats de tota Catalunya que volem aturar el racisme i la xenofòbia. Amb l’objectiu de desactivar els discursos de l’odi i les mentides dels partits i polítics xenòfobs, organitzem una sèrie d’accions locals de difusió de la campanya de cara a les properes eleccions. És un procés que tot just comença i que necessita de tots i totes per créixer. Poseu-vos en contacte amb nosaltres per adherir-vos a la campanya i formar part de la xarxa.

Amb l’objectiu de seguir treballant com hem fet fins ara per erradicar els discursos racistes i xenòfobs, des del Consell de la Joventut de Barcelona hem donat ple suport a la campanya i ens compremetem a fer-la extensiva a tot el moviment associatiu juvenil de la ciutat, sumant més esforços per acabar amb la xacra de la discriminació i la xenofòbia electoralista.

Contingut relacionat