Notícies

Les entitats juvenils de Barcelona compromeses amb els Drets dels Infants

20 novembre 2014

img-drets-infants-consell-joventut-barcelonaAvui, 20 de novembre, es commemora el 25è aniversari de la Convenció dels Drets de l’Infant i des del Consell de la Joventut de Barcelona i el moviment associatiu juvenil de la ciutat volem mostrar el nostre compromís i reconeixement a la feina que realitzen les entitats i associacions que treballen en pro d’aquesta convenció.

En aquest sentit, volem destacar especialment la tasca que desenvolupen les entitats d’educació en el lleure perquè aquests drets siguin efectius.  Des del CJB i el moviment associatiu juvenil en el seu conjunt apostem per l’associacionisme educatiu com a eina de desenvolupament integral dels infants tot posant en relleu alguns dels trets distintius que defineixen millor la seva tasca:

Reconeixement el protagonisme de l’infant, espais on s’escolta la seva veu, on se li deleguen responsabilitats i se li ofereixen espais d’actuació i decisió tant individual com col·lectivament. Elements indispensables per a la lliure creació de la seva pròpia identitat i que per tant, conformen el marc idoni per l’exercici dels drets que li són reconeguts.

Avui, des del CJBus volem animar a difondre els posicionaments que han elaborat algunes d’aquestes Federacions i a participar en les seves campanyes elaborades especialment per l’ocasió:

Campanya #EsplaisDI i Manifest d’Esplais Catalans

Campanya #DretsInfantsMEGd de Minyons Escoltes i Guies

Campanya #DretalLleure de la Fundació Catalana de l’Esplai

Campanya #tornoaserinfant del Moviment de Centres d’Esplai Cristians

Contingut relacionat