Notícies

El CJB, en solidaritat amb “Charlie Hebdo” i en defensa de la llibertat d’expressió

9 gener 2015

img-charlie-hebdo-consell-joventut-barcelona-cjbEl Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), en representació del moviment associatiu juvenil de la ciutat, vol expressar la seva màxima consternació i repulsa davant dels terribles fets succeïts el 7 de gener a la ciutat de París, en què la redacció de la revista satírica Charlie Hebdo va ser víctima d’una massacre per part d’un grup armat de terroristes que va provocar la mort de 12 persones, entre les quals els coneguts humoristes i dibuixants Cabu, Tignous i Wolisnki, a més de Charb, periodista i director del setmanari.

Des del CJB condemnem enèrgicament qualsevol mena d’acte contrari o repressor dels drets i llibertats civils fonamentals, i reivindiquem l’absoluta necessitat de la llibertat d’expressió com un element indispensable per al funcionament de les societats democràtiques. L’ús de la violència per a la imposició de les idees és totalment inadmissible i incompatible amb l’existència d’una ciutadania lliure i sobirana, així com ho és la censura oficial i la persecució de determinades publicacions que són crítiques amb les institucions i el poder.

Volem traslladar als membres de Charlie Hebdo, al col·lectiu de dibuixants i periodistes, i a tota la societat francesa i europea en general, el nostre condol i la nostra solidaritat sincera, així com el convenciment que la resposta davant la intolerància, el feixisme i el fonamentalisme religiós ha de fer-se irrenunciablement des de la promoció de la diversitat d’opinions i l’intercanvi intercultural que faci possible la convivència en comunitat. Només amb el cultiu social i institucional de la cultura, l’humor i el lliurepensament es pot fer front a la por i l’ànim de venjança que beneficien i promocionen les pitjors expressions polítiques del populisme intransigent, el racisme i la xenofòbia.

El moviment juvenil amb la llibertat d’expressió, ara i sempre. Tots i totes som Charlie Hebdo!

Contingut relacionat