Notícies

El CJB mostra el seu rebuig a l’anul·lació de l’absolució per la protesta de l’‪”#‎aturemelparlament‬”

17 març 2015

img-aturem-el-parlamentDes del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) volem mostrar el nostre rebuig a la decisió del Tribunal Suprem d’anul·lar l’absolució de les persones que el juny del 2011 van encerclar el Parlament. Destacant, sobretot, la seva decisió de condemnar directament els i les acusades a tres anys de presó, enlloc d’anular el judici.

El Suprem recolza la seva sentència en que “paralitzar el treball ordinari de l’òrgan legislatiu suposa (…) atacar els valors superiors de l’ordre democràtic”. Però el 15 de juny del 2011 la sessió al Parlament es va dur a terme complint tots els punts de l’ordre del dia, que només van patir un canvi d’ordre.

La reflexió dels magistrats de l’Audiència, per contra, deia que “quan els canals d’expressió i d’accés a l’espai públic es troben controlats per mitjans de comunicació privats, quan sectors de la societat tenen una gran dificultat per fer-se sentir o per intervenir en el debat polític i social; resulta obligatori admetre cert excés en l’exercici de les llibertats d’expressió i manifestació si es vol dotar d’un mínim d’eficàcia la protesta i la crítica; com mecanismes d’imprescindible contrapès en una democràcia que se sustenta sobre el pluralisme, valor essencial i que promou la lliure igualtat de les persones i grups per que els drets siguin reals i efectius, com enuncia la Constitució en el seu títol preliminar”.

Des del CJB coincidim amb la sentència de l’Audiència que els va absoldre, en considerar que encerclar el Parlament era un exercici de defensa de la llibertat d’expressió i del dret a reunió. I que sense llibertat de manifestació no hi ha democràcia. És per això que considerem la decisió del Tribunal Suprem  desproporcionada i política i volem sumar-nos a la convocatòria de concentració davant de la plaça Sant Jaume avui a les 20h.

Contingut relacionat