Notícies

El CJB presenta la campanya de foment del vot jove “Jove, fes-te sentir”

12 maig 2015

campanya-foment-vot-cjb-festesentirLa campanya s’emmarca dins dels actes organitzats pel CJB per tal de fomentar el vot entre les persones joves a les properes eleccions municipals.

La campanya inclou un vídeo de foment del vot jove, una valoració dels programes de les candidatures en matèria de joventut, un vídeo dels candidats i candidates presentant les seves propostes de joventut i també un decàleg de propostes per lluitar contra el racisme i la xenofòbia.

La campanya de foment del vot “Jove, fes-te sentir”! del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), té com a eix central la web festesentir.cat on es recullen tots els materials i informacions que ofereix la campanya. La part més viral i difusió consta d’un vídeo de foment del vot jove on apareixen les reivindicacions del moviment associatiu juvenil, i també dels vídeos dels 7 caps de llista on presenten les seves prioritats en matèria juvenil.

D’altra banda, també recull una part més analítica i de contingut, que valora les propostes joves de les 7 candidatures: CiU, PSC, PP, Barcelona en Comú, ERC, Ciutadans i CUP – Capgirem Barcelona. El que pretén fer aquest apartat és avaluar les propostes de les candidatures en aquells temes que el CJB treballa més intensament: Emancipació juvenil, educació, participació i associacionisme, transport públic, drets civils i cohesió social, i cultura i oci alternatiu. Les propostes de les candidatures s’avaluen a partir de dos documents que han estat aprovats per l’Assemblea del CJB i en el que han pogut participar totes les entitats membres: “249 propostes de les associacions juvenils per a la ciutat que volem” i “10×3, una ciutat per a la joventut”. Així, el semàfor no avalua les propostes dels programes en sí, sinó que es fa en relació a les propostes treballades des del CJB per tal d’homogeneïtzar el màxim possible el criteri. Lamentem que només s’ha pogut avaluar 4 de les 7 candidatures, ja que només quatre ens han facilitat els respectius programes electorals.  

Per acabar, la campanya recull un decàleg de propostes elaborades per l’Aixada Antiracista. Les propostes tenen l’objectiu de combatre la xenofòbia, el racisme i les conductes que inciten a l’odi així com convidar a les diferents forces polítiques a comprometre’s amb aquesta lluita mitjançant la signatura d’un compromís antiracista.

Contingut relacionat