Notícies

El CNJC inicia la campanya 2.0 “La LGBT​+fòbia perjudica greument la salut”

11 maig 2015

Sabcnjc_lgtbfobiaies que moltes persones joves pateixen assetjament homofòbic, lesbofòbic, bifòbic i transfòbic en l’àmbit laboral i educatiu? Que les seves llibertats i els seus drets són vulnerats per la seva orientació sexual o identitat de gènere? Que la LGBT+fò​bia produeix efectes negatius en el benestar de les persones joves?

La inseguretat a l’escola o a la feina, el malestar emocional, els trastorns alimentaris, la depressió i el suïcidi, són problemes comuns que afecten i preocupen les persones LGBTQI+. I és que la LGBT+fòbia avança si no se la combat.

Per aquest motiu, les entitats juvenils,​ arran del treball en xarxa i de participació en el marc de la Comissió de Gènere i a la recent 10a Àgora Jove de Salut, han decidit impulsar una Campanya 2.0 sobre LGBT+fòbia i salut de les persones joves per commemorar el Dia Internacional contra l’homofòbia, bifòbia, lesbofòbia i transfòbia.

La Campanya se​ suma a la temàtica global entorn de la salut de la joventut LGBTQI+ i té l’objectiu de sensibilitzar i fer visible els greuges que suposa la LGBT+fòbia en el benestar general de les persones i molt particularment en la joventut LGBTQI+, considerant el benestar com un concepte d’ampli rang que inclou tant la dimensió física-material com la psicològica i emocional.
​ ​
​També pretén posar ​en relleu el treball que es fa de les entitats juvenils en matèria de prevenció, detecció i denúncia per combatre-la en els diferents contextos on apareix; educatiu, laboral, social, associatiu, etc.

​La Campanya arrencarà el dilluns dia 11 de maig i finalitzarà el 17 de maig. Durant aquests dies es compartiran tot tipus de recursos (articles, imatges, dades, resolucions, vídeos, projectes, etc.) i es generarà debat a través de les xarxes socials sobre LGBT+fòbia i salut. El lema “La LGBT+fòbia perjudica greument la salut” i el hashtag #StopLGBTfòbia, emprat habitualment en les campanyes en defensa dels drets de les persones LGBTQI+, guiaran les publicacions

ACTIVITATS REALCIONADES:

Contingut relacionat