Notícies

El CJB celebra l’absolució dels estudiants Isma i Dani

6 juliol 2015

img-isma-daniEl Consell de la Joventut de Barcelona se suma a les mostres d’alegria i suport després que el jutjat del Penal número 6 de Barcelona hagi comunicat l’absolució dels dos joves.

L’Isma i en Dani, van patir 34 dies de presó preventiva, una mesura adoptada per la jutgessa que instruïa el cas i que va ser anul·lada per l’Audiència de Barcelona al considerar-la excessiva.

Des del Consell de la Joventut de Barcelona celebrem l’absolució de l’Isma i en Dani, i que el judici hagi acreditat allò que durant 3 anys han defensat: que no van agredir ni resistir-se a la detenció per part dels Mossos d’Esquadra ni van ser responsables de la crema de mobiliari urbà. El fort suport social que han rebut els dos joves, especialment per part d’organitzacions sindicals i estudiantils, van contribuir a fer visible el seu cas i denunciar la criminalització que pateix el dret a vaga. El mes de juny el CJB ja es va fer ressò de la decisió de l’Alcaldessa, Ada Colau, de retirar l’acusació particular que l’Ajuntament de Barcelona havia interposat.

Així doncs, el CJB celebra l’absolució dels dos estudiants de l’Associació d’Estudiants Progressistes (entitat membre del CJB) i denuncia la creixent criminalització de l’exercici del dret a vaga que serà extensible a molts altres degut a la LleiMordassa.

Contingut relacionat