Notícies

El CJB es fa ressò de l’okupació de Transformadors i dóna suport a la Campanya Exigim Espais

17 juliol 2015

img-transformadors-ocupatAhir a la tarda es va okupar l’edifici de Transformadors, situat al barri de Fort Pienc i antiga seu del CJB. L’edifici, tancat des del 2009, s’havia de convertir en l’Espai Jove de l’Eixample tal i com queda recollit al Pla d’Equipaments Juvenils 2008-2015.

Set anys després, l’edifici roman tancat tot i la mancança d’espais que pateix la joventut del barri i les reivindicacions articulades des de la Campanya Exigim Espais, la qual aglutina diverses entitats juvenils del Districte. Les seves demandes són clares: disposar d’espais autogestionats per a desenvolupar-hi aquelles activitats que les persones organitzades i voluntàries desitgin i permetin la construcció d’aliances veïnals. Des d‘Exigim Espais s’han desvinculat d’aquesta acció i s’han mostrat “sorpreses que aquesta ocupació s’hagi dut a terme sense tenir en compte que l’obertura de Transformadors és una reivindicació històrica del barri i que una campanya amb sis entitats i col•lectius darrere n’està demanant la gestió comunitària”.

En aquest comunicat aprofitem per a recordar que aquest diumenge hi havia convocat un debat sobre autogestió veïnal i que serà una bona oportunitat per a debatre i també per establir contacte amb les persones que l’han okupat.

Des del Consell de la Joventut de Barcelona es considera que la feina feta durant els dos últims anys per Exigim Espais, d’aglutinar les entitats juvenils i exigir la necessitat de que la joventut de barri disposi d’espais propis, pren més força que mai i recolza la voluntat de la campanya d’interlocutar amb el nou govern de l’Ajuntament de Barcelona per tal que es faci efectiva aquesta reivindicació històrica.

Per últim volem reivindicar que la participació dels i les joves en els barris i districtes -com a forma d’implicació directa en la vida de la ciutat-, és imprescindible per a fer una ciutat més democràtica, i per reiterar el suport del CJB a totes aquelles plataformes territorials, més o menys articulades, que s’organitzen per a fer arribar les seves reivindicacions arreu aconseguint així, el barri, el Districte i la ciutat que el jovent demana.

Contingut relacionat