Notícies

Les entitats juvenils i el CJB en contra de la llei mordassa

1 juliol 2015

ley-mordaza (1)Avui dimecres 1 de juliol del 2015 ha entrat en vigor la Reforma del Codi Penal i la Llei de Seguretat Ciutadana, popularment coneguda com Llei Mordassa. Lleis que prohibeixen, sancionen i criminalitzen pràctiques tan normalitzades com aturar un desnonament o assistir una persona sense papers. Lleis que castiguen la pobresa, la solidaritat i la protesta. Aquesta reforma ha tirat endavant amb el suport  en solitàri del Partit Popular, i ho fan en nom de la seguretat ciutadana, però són la resposta dels qui senten qualsevol iniciativa social com una amenaça als seus privilegis.

Des del Consell de Joventut de Barcelona mostrem el rebuig a aquesta llei, ja que és mesura innecessària i pròpia d’un estat policial, amb mesures que ataquen els fonaments d’una societat lliure i democràtica. Els canvis que incorpora la llei comporten penes econòmiques i de presó més greus per a les antigues faltes, que passen a ser sancions administratives.

En aquest enllaç podeu consultar la Resolució en contra de la Llei Mordassa aprovada a la 50a AGO del Consell de la Joventut de Barcelona el passat mes de març.

 

 

Contingut relacionat