Notícies

Recursos pedagògics sobre salut sexual (SIDA STUDI)

5 octubre 2015

L’Ajuntament de Barcelona juntament amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i Sida Studi han creat el primer web de recursos pedagògics sobre salut sexual. Aquest web, salutsexual.sidastudi.org, constitueix un pas més en el suport a les entitats que desenvolupen projectes en el marc comú de la mesura de govern “Estratègia sobre salut sexual i reproductiva”.

El nou portal vol ajudar equips professionals a promoure la salut sexual oferint-los informació i recursos en un marc de respecte als drets sexuals i reproductius, amb un espai on-line on localitzar recursos. El web s’estructura en tres eixos: el Centre de Documentació i Recursos Pedagògics, la Zona Pedagògica, i les Dinàmiques.

L’apartat Centre de Documentació i Recursos Pedagògics ofereix un catàleg general de salut sexual amb gairebé 9.000 registres, un catàleg especialitzat en campanyes i cartells, dossiers temàtics, directori d’enllaços i informació epidemiològica.

En l’apartat Zona Pedagògica es recull una selecció de continguts teòrics (generals, d’identitat/orientació sexual, infeccions de transmissió sexual, embarassos no planificats) de recursos pedagògics (campanyes, pel·lícules, novel·les, còmics) i de programes educatius, realitzada per professionals especialitzats i adreçada a professionals que vulguin treballar sobre la salut sexual en el col·lectiu jove.

En l’apartat Dinàmiques es descriuen accions educatives de promoció de la salut sexual en joves que duu a terme l’entitat. Les dinàmiques es distribueixen en quatre dimensions que Sida Studi utilitza per promocionar i gaudir d’una sexualitat saludable, plantejant temàtiques com el coneixement del cos, la construcció de gènere i la diversitat sexual. Totes les dinàmiques poden ser descarregades en format pdf.

Contingut relacionat