Notícies

Dia Internacional contra la violència de gènere: Prou violències masclistes!

23 novembre 2015

cartell violència de gènereEn motiu del Dia Internacional contra la violència de gènere el Consell de la Joventut de Barcelona i l’Espai jove La Fontana organitzem la jornada “Prou violències masclistes” el proper divendres, 27 de novembre.

A partir de les 18h tindrà lloc el teatre-fòrum “Degenerant utòpics” de la mà de l’entitat Cúrcuma i l’actriu La Lioparda. Aquesta obra reflexiona entorn als diferents rols i estereotips de gènere i qüestiona el sistema heteropatriarcal en el que vivim mitjançant la sàtira i la comèdia. En acabar, hi haurà un debat sobre les diferents temàtiques tractades a l’obra.

A continuació, el Consell de la Joventut de Barcelona presentarem diferents recursos de gènere que s’han anat elaborant durant l’any, com les guies Jo no vull ser Princesa i Jo no vull ser pilota d’or, presentades per l’associació Candela, el Protocol d’actuació davant de violències masclistes, per l’entitat Projecte ella o l’Acord Ciutadà per una Barcelona lliure de violència vers les dones, presentat per Bàrbara Melenchón, cap del Departament de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona. Tot això, acompanyat d’un pica-pica per a totes les assistents!

Sinopsi de l’obra:

Haver d’escollir entre una de les dues portes per anar al bany, vomitar per no engreixar, mai flaquejar, ni semblar un home dèbil, la maternitat com a fita obligatòria a la teva vida, l’amor romàntic, la conquesta… A “Degenerant Utòpics”, sense dir ni una sola paraula, fent ús de la pantomima carregada de sàtira, la bufó aconsegueix burlar-se de si mateixa i del sistema heteronormatiu, mitjançant la performativització de personatges molt estereotipats. El cos es revela, esclata i vibra, visibilitzant-se com a camp de batalla.

Contingut relacionat