Notícies

Esplai Catalans, Escola Lliure el Sol i Casals de Joves, AECS i Associació de Joves TEB guanyadors dels Premis Barna Jove 2015

15 desembre 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEl Consell de la Joventut de Barcelona va organitzar, el passat divendres 11 de desembre a l’Espai Jove La Fontana, els Premis Barna Jove 2015, els premis de l’associacionisme juvenil de Barcelona.

L’acte va començar amb la presentació i projecció del curt guanyador del Barnazoom, un film sobre embarassos no desitjats i la importància de l’ús del preservatiu,  de la mà del col·lectiu El Parlante. A continuació, es va iniciar l’entrega dels premis recordant els tres projectes que van guanyar l’any 2014: l’AcampadaSants 2015 “El forat de Sants” de la Federació d’Esplais i Caus de Sants-Montjuïc, el projecte #Decide de la Joventut Europea Federalista i la Col·laboració amb Reviure el Solanell de l’AEiG Mare de Déu de Montserrat. A més, la regidora de participació Gala Pin va dedicar unes paraules als assistents a l’acte recordant la importància de l’associacionisme i el paper decisiu de la joventut en l’àmbit polític de la nostra ciutat.

Enguany, el primer premi ha anat a parar al projecte Jornades de Lleure i Sexisme, organitzat per Esplais Catalans, Escola Lliure el Sol i Casals de Joves. Aquest projecte neix amb l’objectiu de crear un espai de trobada entre l’associacionisme educatiu i el moviment feminista i LGTBQ a través de diferents activitats, conferències i tallers.

El segon premi d’aquest any ha sigut per l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut pel seu V Festival  Benèfic per la Lluita contra la Sida. L’objectiu principal d’aquest projecte és visibilitzar i conscienciar als assistents sobre la problemàtica i estigma del VIH i donar els beneficis recaptats a dues ONG que treballen en aquest àmbit: Fundación Lucía para el SIDA pediàtrico i Rwanda VillageConcept Project.

Finalment, el tercer premi el va guanyar l’Associació de Joves TEB amb el projecte La Llama, rap pels Drets Humans. L’entitat formada per joves del barri de Raval pretén, amb aquest projecte, trencar la vinculació del rap amb la delinqüència i convertir-ho en una eina de transformació social mitjançant el qual els i les joves puguin expressar-se i denunciar les desigualtats que pateixen.

A més dels premis als tres projectes, també es van repartir el Premi Comunicació i el Premi Totxana. El primer d’ells es va atorgar a L’Altaveu del Poble Sec, un mitjà de comunicació alternatiu, de proximitat, autogestionat i col·laboratiu que defensa una ruptura hegemònica amb els mitjans tradicionals amb l’objectiu d’apropar la comunicació als veïns i veïnes del barri.

Per altra banda, el Premi Totxana va ser pel senyor Rubén Urosa, president de l’Instituto de la Juventud, per les seves declaracions del passat 12 d’agost (Dia Mundial de la Juventut). A la roda de premsa que es va celebrar, el senyor Rubén Urosa va declarar, entre d’altres coses, que la precarietat laboral juvenil no existeix, que els joves no es feien autònoms per necessitat de tenir una feina sinó per voluntat pròpia i, en unes altres declaracions de fa un any, que l’exili juvenil no és més que la “mobilitat de la joventut”.

L’acte va finalitzar amb un pica-pica per tots els assistents, entitats juvenils, representants polítics i professionals de la joventut, i un espai d’esbarjo on tots i totes van poder gaudir de la cloenda de l’entrega dels Premis Barna Jove 2015.

Contingut relacionat