Notícies

#TornemaBCN: Carta als Reis Mags

12 gener 2016

carta reis magsI tu? Què vas demanar aquest any als Reis Mags? Des del Consell de la Joventut de Barcelona hem iniciat una campanya per tornar a denunciar l’exili juvenil de Barcelona i demanar que els i les joves que surten del país en busca d’una vida més digna puguin tornar a casa seva.

Les dades parlen per sí soles. L’atur juvenil representa pràcticament un 50% de l’atur total. Gairebé la meitat d’aquests joves tenen un atur de llarga durada, és a dir, fa més d’un any que es troben en aquesta situació. Aquest fet suposa un risc d’exclusió social que empeny al jovent a haver d’exiliar-se per trobar feina i poder iniciar una vida autònoma fora de la llar d’origen.

Amb aquesta campanya, volem visibilitzar que encara queden molts joves que només poden tornar a casa per Nadal i que el degoteig de persones joves que marxen fora continua esdevenint un greu problema en la nostra societat. Per aquest motiu, des del CJB demanem l’impuls d’un programa d’Operació Tornada, consistent en un conjunt de polítiques de retorn que pugui fer front a aquesta problemàtica.

Amplia la informació sobre l’exili juvenil!

Contingut relacionat