Notícies

#5 INFOCLAU – Les últimes dades recollides sobre la situació laboral de les persones joves

1 febrer 2016

Observatori Català de la Joventut presenta un informe trimestral on presenta les dades més rellevant sobre l’ocupació i l’emancipació juvenil i des del Consell de la Joventut de Barcelona concentrem en una sola imatge tota la informació “clau” sobre com avancen els indicadors laborals de les persones joves.

En aquest 5è INFOCLAU us presentem les dades més actualitzades sobre ocupació juvenil a Catalunya a l’últim trimestre de 2015. Hem volgut donar continuitat a l’apartat de “Estudis en curs” perquè en el procès d’anàlisi de les dades hem detectat que hi ha hagut una baixada significativa de l’atur entre la població jove. Per aquests motiu esperàvem veure un augment en la taxa d’ocupació però no ha estat així, l’ocupació i el nombre de contractacions continua en descens. És interessant observar que a la vegada que disminueix l’atur i l’ocupació, el total de persones joves que estudien augmenta amb força: el trimestre passat només un 65,5% de els joves entre 16 i 19 anys afirmava estudiar mentre que aquest trimestre la xifra és del 88,6%; el mateix succeeix amb les joves d’entre 20-24 i 25-29 anys.

L’increment de persones joves que estudien durant l’últim trimestre és un patró repetitiu en els últims anys, entre el tercer i el quart trimestre de l’any es dóna una forta pujada en el nombre de persones joves que afirma estudiar.

infoclau-5(1)

 

 

Feu-ne un cop d’ull!

Contingut relacionat