Notícies

La Lali Jove, Festa Juvenil i Associativa, omple l’Avinguda de La Catedral

16 febrer 2016

IMG_20160212_165529El Consell de la Joventut de Barcelona va organitzar, el passat divendres 12 de febrer, la Lali Jove, la Festa Juvenil i Associativa dins la programació oficial de les Festes de Santa Eulàlia. Des de les cinc de la tarda fins les dues de la matinada l’Avinguda de la Catedral es va omplir de diversos tallers i activitats per a infants i joves, i del concert dels grups Molocoton Band, Roba Estesa, Dalton Bang, Lágrimas de Sangre i Green Valley.

A primera hora de la tarda començava el muntatge de la que seria la segona edició de la Lali Jove, IMG_20160212_180816una festa que dóna resposta a la llarga reivindicació del moviment associatiu que demanava, des de fa anys, un espai autogestionat dins les festes majors de la ciutat. A partir de les cinc de la tarda es van iniciar les activitats i tallers organitzats per diferents entitats i Grups de Treball que formen el Consell de la Joventut de Barcelona, enguany, es comptava amb un total de 10 tallers.

Milers de nens, nenes i joves van poder passar per les diferents taules distribuïdes per tota l’avinguda i crear les seves pròpies màscares i fanalets, jugar a jocs de taula, jocs cooperatius i videojocs, superar les proves contra el racisme de l’Aixada Antirracista, fer els circuits de mobilitat en cadires de rodes o a cegues, participar del programa de ràdio en directe o gaudir de l’inflable Reciclar saltant. Els Grups de Treball formats per entitats educatives, de cultura dispersa i de diversitat funcional, Ràdio La Fontana i Boca Ràdio es van encarregar de dinamitzar els tallers i fer que tothom qui passés per la festa participés de les diferents activitats.

La Lali JovIMG_20160212_220950e va acabar amb un gran concert encapçalat pel grup de reggae Green Valley. A partir de les 20h, van passar per l’escenari el folck-electro de Melocoton Band, guanyadors del Festival Brot 2015; Roba Estesa, animant el vespre amb les seves rumbes i ritmes folck; i els Dalton Bang, que van fer ballar a tot el públic amb les versions més festives. La nit va acabar amb el rap reivindicatiu de Lágrimas de Sangre i el reggae de Green Valley, que van aixecar i fer cantar als més de 6.000 joves assistents als concerts.

Finalitza així una altra edició de la Lali Jove, una aposta ferma del Consell de la Joventut de Barcelona i les entitats juvenils per reforçar el model de festes populars participatives organitzades per la ciutadania, amb l’objectiu d’oferir una franja d’activitats específicament destinada al públic jove dins la programació oficial de les Festes de Santa Eulàlia organitzades per l’Ajuntament de Barcelona.

Contingut relacionat