Notícies

El Consell de la Joventut de Barcelona celebra la seva 51a Assemblea General Ordinària a l’Ateneu l’Harmonia

14 març 2016

DSCN0007El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) va celebrar el passat dissabte, 12 de març, la seva 51 Assemblea General Ordinària (AGO) a l’Ateneu l’Harmonia, on han participat prop d’una centena de joves provinents de diferents associacions. Durant l’AGO s’han escollit a les entitats que formaran el Secretariat, màxim òrgan de govern, i també a la seva presidència, l’Oriol Nicolau de Minyons Escoltes i Guies, que pren el relleu a la Maria Hernàndez, de l’Associació Sin vergüenza.

A més del canvi de presidència, hi han hagut més moviments a la configuració del nou Secretariat. Les associacions Joventut Comunista de Catalunya, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut i les Joventuts Nacionalistes de Catalunya s’incorporen a l’òrgan de govern del CJB, mentre que Joves d’Esquerra Verda i Unió de joves finalitzen el seu mandat. La resta d’entitats es mantenen un any més: Servei Civil Internacional, Associació Sin Vergüenza, Associació de Joves Estudiants de Catalunya i l’Assemblea per la Diversitat. 

Durant l’Assemblea General Ordinària d’aquest any s’han presentat un total de 5 resolucions, totes elles aprovades per les entitats presents. Així, el Grup de Treball de Cultura Dispersa va presentar una resolució per la visibilització de les entitats de l’oci alternatiu i la cultura dispersa i la seva participació en els esdeveniments de Barcelona, el de Diversitat Funcional una segona en contra de les mesures alternatives i per la inserció laboral del col·lectiu de diversitat funcional, les entitats de cooperació van presentar una resolució en favor del respecte del Drets Humans a Palestina i les educatives una darrera per la Cultura de Pau. Finalment, des del Secretariat del CJB es va presentar una altra resolució que reclamava la tornada, un cop més, de la Regidoria d’Adolescència i Joventut a l’Ajuntament de Barcelona.

L’acte va finalitzar amb la intervenció de la Laia Ortiz, tinent d’alcaldessa de Drets Social de l’Ajuntament de Barcelona, el discurs d’acomiadament de la ja expresidenta Maria Hernàndez, i les paraules de motivació i energia de cara al nou mandat del president, Oriol Nicolau. Un cop finalitzat l’acte públic, als i les assistents els hi esperava un dinar pica-pica a la sortida de l’Ateneu l’Harmonia.

Contingut relacionat