Notícies

Comunicat del Consell de la Joventut de Barcelona sobre la reestructuració del cartipàs municipal i la reincorporació de la Regidoria de Joventut

25 maig 2016

Logo CJBEl passat mes de juny, i un cop constituït el nou govern de la ciutat de Barcelona, el Consell de la Joventut de Barcelona va emetre un comunicat on lamentava la pèrdua de la regidoria d’Adolescència i Joventut i exigia, en el moment en que hi hagués una ampliació de govern, el retorn de la regidoria pròpia i que aquesta pengés directament d’Alcaldia. Aquest matí s’ha signat l’Acord de Govern de Barcelona, fruit del pacte entre Barcelona en Comú i el Partit Socialista de Catalunya, que ha suposat una reestructuració de l’organigrama municipal. Dins del nou cartipàs, l’Ajuntament de Barcelona ha desdoblat la Regidoria de Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI en dues: una denominada Regidoria d’Infància, Joventut i Gent Gran i l’altra, Feminismes i LGTBI. La primera continua penjant de l’Àrea de Drets Socials i la segona de l’Àrea de Drets de Ciutadania, Transparència, Participació i Esports.

Des del Consell de la Joventut de Barcelona celebrem el retorn de la paraula Joventut en la nomenclatura de la Regidoria tot i que lamentem que no hagi esdevingut una Regidoria pròpia d’Adolescència i Joventut que depengui directament d’Alcaldia, tal i com reclamem des de fa temps. En aquest sentit, també tornem a posar de manifest el nostre desacord amb la separació d’Adolescència i Joventut en dos Departaments diferents, ja que entenem l’adolescència com una primera etapa de la joventut. Per aquest motiu, demanem que Adolescència formi part del Departament de Joventut i que per tant, no s’incorpori al Departament d’Infància.

Tot i així, pensem que el canvi permetrà que Joventut prengui més força en el si de la Regidoria essent una prioritat durant els propers anys, elaborant polítiques, transversals i integrals, que afrontin la problemàtica estructural que pateix el jovent de la ciutat.

Finalment, volem mostrar el nostre agraïment a Laura Pérez, Regidora sortint de Cicle de Vida, Feminisme i LGTBI, per tota la feina feta i el diàleg constant i fluid que ha mantingut amb el CJB.  També volem aprofitar per donar la benvinguda a Carmen Andrés com a nova Regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran. Des del CJB continuarem, com sempre hem fet, defensant els interessos de la joventut barcelonina i representant a la joventut associada, fent un seguiment exhaustiu de les polítiques de joventut i tots els temes que afecten al jovent de la ciutat

i interlocutant de manera constant amb la Regidoria. Així, encoratgem a la nova regidora a seguir treballant dur en aquest àmbit, concretament en el gran repte que se’ns presenta pels propers mesos: elaborar un nou Pla Jove (2017-2020) vertaderament participatiu i obert, on les entitats juvenils i la gent jove siguin el centre del procés d’elaboració del Pla, i que aquest respongui a totes les demandes i mancances del jovent de Barcelona.

Descarrega el comunicat el pdf

Contingut relacionat