Notícies

L’ICUB convoca el premi “Joves creadores”

17 octubre 2016

Des de l’Institut de Cultura, en cooperació amb la Regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, està treballant per posar en marxa el Premi “Joves Creadores”, amb la finalitat d’impulsar la producció audiovisual feta per realitzadores joves a la ciutat i promovent el tractament de temàtiques d’actualitat amb perspectiva de gènere, com les desigualtats laborals entre homes i dones. La convocatòria es va publicar al BOPB el 27 de setembre del 2016.

El Premi té com objectius:

– Incentivar la producció i la creació audiovisual de les dones joves de la ciutat.

– Promoure la creació i difusió d’històries fílmiques que posin en el centre del relat la capacitat de  resiliència i els processos d’apoderament protagonitzats per dones, en tota la seva diversitat.

– Avançar cap a la construcció de rols de gènere més justos i equitatius, incidint en els imaginaris col·lectius del conjunt de la ciutadania, per mitjà de les produccions audiovisuals, com a eina de transformació.

El premi està dotat amb 5.000 € per tal que pugui fer possible la producció d’un curtmetratge (ficció, documentació, animació,..). A més, l’estrena de l’obra realitzada es presentarà al Cicle de Cinema de Dones que organitza l’Ajuntament de Barcelona.

Contingut relacionat