Notícies

El CJB celebrem la declaració institucional pel reconeixement del dret a vot als 16 anys

21 desembre 2016

Des del Consell de la Joventut de Barcelona celebrem la declaració institucional de l’Ajuntament de Barcelona per avançar en el reconeixement del dret a vot als 16 anys i reformar la llei 5/1985 del Règim Electoral General.

El dret a vot dels i les joves d’entre 16 i 18 anys és una reivindicació històrica del Consell de la Joventut de Barcelona que compta amb el recolzament de l’European Youth Forum i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya. L’objectiu principal d’aquesta demanda és la necessitat d’implicar a les persones joves en la política i la presa de decisions democràtiques en tant que persones responsables per poder efectuar altres qüestions legals com el dret a treballar, al matrimoni o a pagar impostos, entre molts d’altres.

Amb la declaració institucional presentada pel Grup Municipal d’Esquerra Republicana el passat 19 de desembre al Ple de l’Ajuntament de Barcelona, s’acorden els següents punts:

  • L’Ajuntament de Barcelona aposta per avançar en el reconeixement del dret a vot als 16 anys amb l’objectiu de millorar la qualitat del sistema democràtic i reconèixer un dret bàsic com és el del sufragi actiu a les persones joves d’entre 16 i 18 anys.
  • Instar el Govern espanyol a reformar la Llei Orgànica 5/1985 de Règim Electoral General per tal d’ampliar el dret de sufragi actiu als i les joves a partir dels 16 anys.
  • Instar el Govern de la Generalitat a incloure el dret a vot als 16 anys en futurs projectes de Llei Electoral de Catalunya.
  • Fer arribar aquest acord al Govern espanyol i al Govern de la Generalitat, així com al Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC).

Des del Consell de la Joventut de Barcelona esperem que l’Ajuntament de Barcelona posi en marxa tots els mecanismes necessaris per poder aplicar aquesta declaració institucional i assolir aquest dret bàsic, amb la finalitat d’implicar als i les joves en l’àmbit polític i millorar la qualitat democràtica.

Contingut relacionat