Notícies

Presentació del llibre “Sacsegem la ciutat” i entrega dels Premis BarnaJove 2016!

9 desembre 2016

banner-barnajove-2016

Des del Consell de la Joventut de Barcelona organitzem, el proper divendres 16 de desembre a l’Espai Jove La Fontana, dos actes molt importants.

Per una banda, a les 20:30h, presentarem el llibre “Sacsegem la ciutat! Reivindicacions de les associacions juvenils per Barcelona”. Aquest document neix fruit del procés participatiu O te’l fas o te’l fan que vam engegar el passat mes de juny. Durant aquest procés vam organitzar diferents Grups de Treball temàtics per recollir les reivindicacions, demandes i aportacions de les entitats juvenils per construir una Barcelona millor. Aquest procés es va iniciar davant la necessitat d’elaborar un nou Pla rector de les polítiques de joventut.

Les inquietuds i propostes que han derivat d’aquest procés, i també d’altres processos que han servit per complementar el contingut del document, queden recollides en el llibre “Sacsegem la ciutat!”. Un document que no només ha de servir per incidir en l’elaboració del nou pla, sinó també per renovar el discurs del CJB i poder seguir treballant per respondre a les necessitats del teixit associatiu juvenil de la ciutat.

Després de la presentació, a les 21h, tindrà lloc l’entrega dels Premis BarnaJove 2016.  

L’objectiu dels Premis Barna Jove és premiar aquells projectes sense ànim de lucre que hagin estat iniciats durant l’any 2015 per entitats juvenils, de manera que es posin en valor totes les activitats que s’organitzen des de l’associacionisme de Barcelona.  En aquests premis es tenen en compte projectes d’àmbits diversos com el foment a l’associacionisme i la participació, la salut, la cultura, la cooperació i la cultura de pau o la diversitat afectivosexual i el gènere, entre d’altres.

Durant l’acte d’entrega es repartiran tres premis, dotats amb 1500€, 1000€ i 500€, per ajudar a que els projectes premiats puguin portar-se a terme. A més, també es donarà el Premi Comunicació, a un mitjà de comunicació crític i compromès amb l’associacionisme juvenil de Barcelona, i el Premi Totxana, un guardó dirigit a persones, institucions o mitjans que hagin fet alguna acció o declaració que perjudiqui la percepció social de la joventut.

 

Contingut relacionat