Notícies

Les associacions de Barcelona reclamem que es mantingui el consens dels grups municipals per impulsar la nova normativa de participació

13 gener 2017

Les associacions de Barcelona sempre hem estat un agent actiu en els processos participatius que han tingut lloc a la nostra ciutat. Barcelona té una llarga experiència en el foment de la participació, però les normatives vigents, que daten del 2002, no donen resposta a les necessitats actuals de la ciutadania. Calen unes noves normes reguladores de la participació ciutadana, que ens serveixin per aprofundir en l’exercici de la democràcia en la nostra ciutat.

Aquesta anàlisi és compartida també per tots els grups municipals de la ciutat que estan treballant conjuntament per elaborar unes noves normatives. No és un debat nou; ja en l’anterior mandat es va fer un esforç molt important que no es va concretar finalment pel context polític del moment.

Per això, les organitzacions sotasignants valorem molt positivament la feina feta al llarg d’aquests mesos en el marc del grup impulsor, tant del govern municipal com de la resta de grups municipals, així com del teixit associatiu de la ciutat. S’ha treballat per consensuar unes bases que ens han de permetre articular una normativa que sigui una eina efectiva de participació ciutadana.  En un context on la política municipal està supeditada a molts altres factors externs, volem agrair de forma explícita a tots els grups municipals l’esforç que estan realitzant per a que es pugui facilitar un debat profund i productiu.

Per això fem una crida a mantenir aquesta actitud i demanem:

  • Que es mantingui la corresponsabilitat de tots els grups municipals per arribar a un acord polític que permeti aprovar unes noves normes de participació.
  • Que es mantingui el diàleg a totes bandes i es recullin les diferents aportacions que enforteixin la qualitat democràtica a Barcelona.

 

Barcelona, 13 de gener del 2017

Descarrega el posicionament en pdf

Contingut relacionat