Notícies

Barcelona s’organitza per defensar l’habitatge

30 maig 2017

El Sindicat de barri del Poble Sec ha publicat avui una infografia sobre els diferents col·lectius i grups organitzats que estan treballant per la defensa de l’habitatge. La ciutat reivindica barri a barri la necessitat de posar fre al model turístic, a la gentrificació i a l’especulació immobiliària que torna a agafar embranzida i apostar per l’habitatge com a dret i no com a negoci.

18738988_1842870019364107_4401091054394109885_o

De fet, a través de la campanya #No ens faran fora, els veïns i veïnes del Poble Sec, de la mateixa manera en que ho fan a altres barris de la ciutat, estan generant contingut informatiu, mobilitzant-se, pressionant a l’administració i estudiant i acompanyant cas per cas poder a poder fer front a l’elevat nombre de persones que estan sent expulsades dels seus habitatges. Així, des de la campanya No ens faran  fora destaquen els “5 punts sobre l’habitatge”:

1. Limitació dels preus de lloguer!

2. Renovació automàtica dels contractés de lloguer!

3. Ni un desnonament més

4. Reducció dràstica dels allotjaments i equipaments d’usos turístics!

5. L’habitatge no pot ser un negoci!

El model habitacional actual està expulsant als veïns i veïnes de la ciutat però també està suposant un gran fre a l’emancipació juvenil. Les persones joves de la ciutat, que estructuralment ja han patit dificultats per a poder assumir la seva emancipació residencial, estan cada vegada més lluny de poder pagar un lloguer assumible a la ciutat i alguns d’ells també estan sent expulsats.

Si esteu interessades o és el vostre cas i voleu posar-vos en contacte amb alguna de les plataformes o col·lectius a continuació compartim alguns dels contactes:

Contingut relacionat