Notícies

“Bitllet d’anada i tornada” – Posant solucions a l’exili juvenil.

22 juny 2017

unnamed

A finals de l’any 2016 l’Ajuntament de Barcelona va aprovar el Pla per al Foment de l’Ocupació Juvenil de Qualitat. El Consell de la Joventut de Barcelona i les organitzacions sindicals juvenils que van participar als espais de redacció del pla van reclamar l’abordatge de l’exili juvenil dins aquest. Finalment, es va arribar a l’acord d’incorporar una línia específica destinada al retorn de les persones joves que estiguin residint a l’estranger i que vulguin tornar.

El programa “Retorn amb Oportunitats” va començar a construir-se a principis d’aquest any i han format part del grup de treball tot tipus d’organitzacions i serveis juvenils. Aquest grup de treball ha construït un programa amb l’objectiu de poder fer un seguiment i un acompanyament a la persona jove quan aquesta decideix marxar, mentre resideix a l’estranger, en el moment en que decideix tornar i un cop ja es troba a la ciutat.

El proper 29 de juny de 9:15h a 14:30h es celebrarà la Jornada “Bitllet d’anada i tornada”. Una jornada pensada no només per a presentar els resultats de tota la fenia feta per part del Grup de Treball de Retorn amb Oportunitats sinó on també es presentaran informes i estudis sobre la emigració juvenil i es portaran experiències i relats de primera mà.

Us esperem a la Sala Emprèn de Barcelona Activa dijous 29 de juny!

Contingut relacionat