Notícies

El CJB rebutja el masclisme i bifòbia expressats a l’article “El porqué de la bisexualidad femenina podría estar en los hombres” de La Vanguardia

9 juny 2017

Captura de pantalla (57)Des del Consell de la Joventut de Barcelona expressem el nostre profund rebuig al contingut de l’article “El porqué de la bisexualidad femenina podría estar en los hombres” publicat el passat 25 de maig a la pàgina web de La Vanguardia.

En primer lloc, no entenem perquè s’ha de buscar un motiu al fet de tenir una o una altra orientació afectivosexual. Així com ningú es qüestiona el perquè de l’heterosexualitat, des del CJB considerem que tampoc s’ha de qüestionar ni la bisexualitat ni cap altre orientació afectivosexual. El mateix títol ja deixa entreveure que el fet de ser bisexual ha d’estar justificat i dóna a entendre que es tracta d’una condició anormal, per tant, es busca trobar un suposat origen. Això pot donar peu a utilitzar aquesta fal·làcia per intentar modificar les orientacions afectivosexuals o fins i tot per cercar cures i teràpies, totalment fora de lloc.

Per altra banda, el contingut del text és profundament masclista, ja que assumeix que la sexualitat de les dones ha de dependre dels homes. Des del CJB defensem que la sexualitat de cada persona depèn de sí mateixa i que articles com aquests no fan més que contribuir a perpetuar el sistema cisheteropatriarcal en el que vivim i l’opressió que pateixen les dones. Com a exemple, citem una de les frases que apareix a l’article: “Algunas mujeres evolucionaron para tener comportamientos lésbicos o bisexuales debido a las preferencias de apareamiento de los hombres”.

Per tots aquests motius, instem a la Direcció de La Vanguardia a suprimir aquest article de la seva pàgina web i a realitzar una rectificació el més aviat possible. De la mateixa manera, convidem a aquest mitjà a contrastar la informació que publiquen amb tots els col·lectius que lluiten i treballen cada dia per defensar els drets LGBTI i feministes.

Contingut relacionat