Notícies

“Perspectiva de gènere per a les Entitats”, una crònica d’AEP

6 juny 2017

L’ Associació d’Estudiants Progressistes (AEP) vam realitzar la formació Perspectiva de gènere a les entitats organitzada pel CJB. Ens va semblar necessària ja que, tot i que el nostre sindicat sempre ha estat en procés de feminització, era necessari donar més empenta i solidesa a la visibilitat, la participació i al canvi de rol de la dona a la nostra entitat.

La formació ha estat implementada per un equip d’expertxs multidisciplinarixs de l’Associació Candela. La teoria ens va permetre aprofundir, analitzar i comprendre més sobre conceptes de gènere, transeccionalitat i tipus de desigualtat; les dinàmiques ens van dur a conèixer altres punts de vista juntament amb altres entitats de caire polític i educatiu; els i les dinamitzadorxs ens van donar i recomanar material de les diverses disciplines que ens han permés tenir més eines i, a partir del projecte, hem donat objectivitat a la nostra situació, fent un anàlisi sincer de la realitat enfocat a millorar el procés de feminització.

Així doncs, ha estat una font de motivació per a la millora i el canvi: la necessitat de parlar de masclisme a la nostra entitat ha sortit portes enfora de les comissions de Feminisme o de Dones, per tal d’anar més enllà i fer diagnosi en el moment de l’agressió masclista. Val a dir que el grup d’homes de la nostre entitat s’ha incrementat des d’ aleshores i, per tant, hi ha voluntat de consciència, millora i canvi per part del sector masculí.

En el nostre projecte, a part de fer canvis que es duen a terme amb el dia a dia com el debat, la reflexió o el companyerisme, vam decidir ampliar la biblioteca de la seu d’ AEP atorgant un espai exclusiu per a la literatura feminista; també ens estem organitzant per realitzar formacions de feminisme a cada facultat per tal de que totxs gaudim d’aquest coneixement i sigui més efectiva la feminització i, a més, vam decidir formar part de l’Acord Ciutadà contra la Violència Masclista.

cropped-LOGOHQ2N_lil-11Irina Illa
Membre d’AEP

Contingut relacionat