Notícies

Des del Consell de la Joventut de Barcelona critiquem l’incompliment del compromís del Govern espanyol en matèria d’acollida de persones refugiades

26 setembre 2017

frontera refugiatsAl setembre de l’any 2015 l’Estat espanyol es va comprometre públicament a acollir 17.337 persones refugiades abans del 26 de setembre. Segons aquest compromís, falten 15.354 persones per arribar, ja que a dia d’avui només han arribat 1.961 persones, el que suposa un 11% del total.

Des del Consell de la Joventut de Barcelona manifestem la nostra preocupació envers les promeses institucionals no complertes, sobretot quan perjudiquen a un col·lectiu en situació d’extrema vulnerabilitat que fuig de l’horror d’una guerra. La falta de voluntat política espanyola i europea deixa milers de persones refugiades a les costes d’Europa mentres segueixen fent pactes amb països com Líbia o Turquia per tancar fronteres.

Com hem manifestat en diverses ocasions, entre elles el 18 de febrer a la manifestació organitzada per la plataforma Casa Nostra Casa Vostra a favor de l’acollida de persones refugiades, exigim l’obertura de fronteres a l’Estat espanyol i a la resta d’estats europeus. Malgrat el termini hagi acabat, milers de persones intenten entrar a casa nostra jugant-se la vida, posant-se en mans de xarxes de tràfic de persones. Aquestes polítiques ja han acabat amb la vida de moltes persones, i per evitar que segueixin fent-ho, exigim vies legals i segures d’accés a casa nostra.

Des del CJB vam anar de blau la manifestació del passat 26 d’agost, organitzada en motiu dels atemptats que es van viure a la ciutat. En aquesta ocasió, alhora que ens vam manifestar a favor de la pau, també vam denunciar la hipocresia de les institucions catalanes, espanyoles i europees les quals es van manifestar contra el terrorisme a la vegada que promouen polítiques que alimenten els discursos xenòfobs i la islamofòbia.    

El CJB volem remarcar que gran part dels atemptats terroristes que s’han produït aquests darrers temps han estat a països amb població majoritàriament musulmana, per això, la majoria de víctimes d’aquest tipus de violència són musulmanes. Les persones que intenten entrar a Europa fugen, precisament, d’atacs com el que va patir Barcelona el passat 17 d’agost.

Exigim canvis en les polítiques d’acollida i d’immigració; reclamem l’acollida de totes les persones refugiades; i rebutgem qualsevol vulneració dels Drets Humans. El Consell de la Joventut de Barcelona seguirem treballant per acabar amb els discursos de l’odi i per fomentar la cultura de pau.

Llegeix el comunicat en pdf

 

Contingut relacionat