Notícies

De Bcn al món i del món a Bcn – Campanya per la mobilitat internacional

26 octubre 2017

unnamed(4)

De Bcn al món, amb garanties?

Són moltes les persones joves que en els darrers anys han marxar a estudiar, a treballar o a fer un voluntariat a l’estranger. Les poques opcions laborals i professionals al nostre país han provocat de les persones joves es sentin frustrades i abandonades i decideixin provar sort a l’estranger. Des de fa un any el Consell de la Joventut de Barcelona i el Departament de Joventut, entre d’altres agents, estem treballant per a la construcció d’un programa de retorn a la ciutat de Barcelona per part del jovent barceloní que va marxar durant els últims any i que ara vol tornar. El programa, però, parteix des del minut en que la persona es planteja marxar a l’estranger i pretén generar garanties d’anada i de tornada.

El programa de retorn i de anada amb seguretat es començarà a concretar aquest any 2018 i s’espera poder incorporar canvis substantius en les polítiques de mobilitat internacional juvenil. Avui comença un altre cop la campanya” de Bcn al món” però aquest any incorporar “i del món a Bcn”. “I del món a Barcelona” simbolitza aquesta impuls al retorn i a la benvinguda de jovent a la ciutat.

Des del Consell de la Joventut de Barcelona fa anys que treballem entorn a la campanya “Tornem a Barcelona“, una campanya de retorn per al jovent barceloní que va haver d’exiliar-se per motius laborals i professionals durant els pitjors anys de crisi. Un èxode que encara persisteix però que es comença, per fi, a assumir des de les institucions. La campanya “Tornem a Barcelona”, les reivindicacions de les associacions juvenils a través del “Sacsegem la ciutat” i les demandes de les organitzacions sindicals van fer que l’Ajuntament de Barcelona incorporés al Pla per al Foment de l’Ocupació Juvenil de Qualitat un grup de treball específic per a la construcció del programa de “Retorn amb Oportunitats”. Aquest programa de retorn es composava de moltes fases i aspectes però es fonamentava en dos gran idees:

  • Apropar a les persones joves que vulguin marxar, connectar-les a un sistema d’acompanyament on-line i oferir un seguiment i un monitoreig del seu procés.
  • Facilitar el retorn a les persones joves de Barcelona que ho desitgin i oferir un retorn amb garanties.

En tot cas, si estàs pensant en fer una estada a l’estranger fes ús de l’acompanyament i l’assessorament dels professionals de mobilitat internacional, explica el teu cas i ajuda’ns a seguir-te la pista per poder oferir un programa de retorn amb garanties!

 

 

Contingut relacionat