Notícies

El CJB condemna l’empresonament dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i d’Òmnium Cultural

17 octubre 2017

Logo CJB fons blanc 300x300 jpgDes del Consell de la Joventut de Barcelona condemnem rotundament  els empresonaments del president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Aquests empresonaments preventius no fan més que perpetuar la situació de repressió i vulneració de la llibertat d’expressió que pateix la ciutadania per part de l’estat espanyol i mostren, un cop més, que vivim una degradació de la qualitat democràtica. Detenir persones que representen la societat civil, privar-les de llibertat per les seves idees polítiques, és una mostra més de la manca de divisió de poders, que es materialitza en una justícia polititzada.

Des del CJB volem recordar també que aquests no són els primers presos polítics que hi ha hagut a l’estat espanyol en els darrers anys. Durant els últims temps s’han detingut activistes per defensar idees polítiques contràries a l’status quo i s’han vulnerat repetidament els drets a la llibertat d’expressió i reunió recollits a la Constitució espanyola del 1976. Aquest és el cas, entre molts d’altres, de l’empresonament de l’Alfon o dels nois d’Alsasua, de la Operació Pandora o dels titellaires de Madrid.

Davant el conflicte polític que viu Catalunya, el CJB apostem per una solució basada en el diàleg i la no violència i aquests empresonaments no fan més que tensar la situació. Per aquest motiu, volem mostrar la nostra solidaritat amb Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i reivindicar, un cop més, que és inacceptable l’existència de presos polítics en un estat democràtic.

L’associacionisme juvenil seguirem sortint al carrer, com ho hem fet fins ara, i animem a tothom a sumar-se a les diferents mobilitzacions convocades per la ciutadania contra la repressió i la vulneració de drets fonamentals. En concret, i com a membres de la Taula per la Democràcia, convoquem a tothom a assistir a la concentració d’aquesta tarda a les 20h a Diagonal amb Passeig de Gràcia.

Barcelona, 17 d’octubre del 2017

Descarrega el comunicat en PDF

Contingut relacionat