Notícies

Comunicat del CJB sobre l’activitat de prevenció i reducció de riscos en el consum de drogues a la Lali Jove

8 febrer 2018

logo cjbDes del Consell de la Joventut de Barcelona volem aclarir les informacions aparegudes a diversos mitjans de comunicació sobre l’activitat planificada pel proper 17 de febrer, durant la celebració de la Lali Jove (festa juvenil organitzada pel CJB en el marc de les Festes de Santa Eulàlia).

Ens agradaria disculpar-nos pel contingut fulletó, ja que resulta confús i desvia l’atenció de l’activitat original. El taller esmentat consistia en una sessió informativa de “drugchecking” dirigida a persones majors d’edat sobre la composició i adulteració de substàncies i els riscos que se’n deriven. Volem, també, aclarir el malentès que alguns mitjans de comunicació estan difonent, on es confon la paraula “testeig” (fer un test o un anàlisi de la composició d’una substància) amb tastet –“tasteig”- (del verb tastar).

L’objectiu de fer aquestes sessions són la prevenció i la reducció de riscos i la sensibilització entorn als efectes que poden tenir les drogues. L’activitat tenia una durada d’una hora i mitja, aproximadament, i consistia en una primera introducció i explicació sobre el consum de drogues i els seus efectes, i una segona part on s’analitzaven petites mostres de diferents substàncies. En cap cas es tractava d’un estand d’anàlisi de drogues de persones individuals.

Finalment, també volem deixar constància que, per un malentès entre Energy Control i el Consell de la Joventut de Barcelona aquesta activitat, prevista primerament pel 13 de novembre, i posposada pel proper 17 de febrer, no es realitzarà i que, per tant, ja no formarà part de les activitats de la Lali Jove d’enguany ni de la programació de les Festes de Santa Eulàlia.

Des del Consell de la Joventut de Barcelona seguirem treballant per fomentar l’educació i l’assessorament sobre drogues i promoure la realització de sessions informatives sobre la reducció de riscos conduïdes per personal expert. Creiem que la sensibilització i la  informació són elements imprescindibles per fomentar una joventut conscient per poder prevenir i reduir els riscos del consum de drogues.

Descarrega el comunicat en pdf

Contingut relacionat