Notícies

El Consell de la Joventut de Barcelona celebra la seva 53a Assemblea General Ordinària a l’Ateneu Popular de 9 Barris

19 març 2018

imatge agoEl Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) va celebrar el passat dissabte, 17 de març, la seva 53a Assemblea General Ordinària (AGO) a l’Ateneu Popular de 9 Barris, on han participat prop d’una cinquantena de joves provinents de diferents associacions. Durant l’AGO s’han escollit a les entitats que formaran el Secretariat, màxim òrgan de govern, i també a la seva presidència, Beatriz Blanco de l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut (AECS) , que pren el relleu a Carla Barrenechea, d’Acció Escolta de Catalunya.

A més del canvi de presidència, hi han hagut més moviments a la configuració del nou Secretariat. Les associacions Joventut d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC), Acció Jove, Joventuts d’Unió Progressista (JUP) i ALC Stronghold s’incorporen a l’òrgan de govern del CJB, mentre que Assemblea per la Diversitat, la Plataforma Infantil i Juvenil de Les Corts, l’Associació Universitària Sin Vergüenza i Acció Escolta de Catalunya finalitzen el seu mandat. La resta d’entitats es mantenen un any més: Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut (AECS) i Associació d’Estudiants Progressistes (AEP).

Durant l’Assemblea General Ordinària d’aquest any s’han presentat un total de 6 resolucions, totes elles aprovades per les entitats presents. Així, el Grup de Treball d’entitats estudiantils va presentar la resolució per una universitat gratuïta i el Grup de Treball Sàhara Dempeus va presentar la resolució en solidaritat amb el Sàhara Occidental. Des del Secretariat es van presentar la resta de resolucions: Resolució per un alliberament LGBTI+ lliure de normativitat i interessos econòmics i polítics, Defensem l’associacionisme, la resolució contra la modificació de l’Ordenança de terrasses i a favor de Vivim les Places i la resolució en defensa dels drets de la ciutadania davant la situació política a Catalunya.

L’acte va finalitzar amb la intervenció de la Laia Ortiz, tinent d’alcaldessa de Drets Social de l’Ajuntament de Barcelona, el discurs d’acomiadament de la ja expresidenta Carla Barrenechea i l’exvicepresident, Joan Bestard, i les paraules de motivació i energia de cara al nou mandat de la nova presidenta, Beatriz Blanco. Un cop finalitzat l’acte públic, als i les assistents els hi esperava un dinar pica-pica al mateix Ateneu Popular de 9 Barris.

 

Contingut relacionat