Notícies

Construïm espais lliures de violències

17 abril 2018

Banner protocolEl proper dijous, 10 de maig, el Consell de la Joventut de Barcelona presenta el Protocol per a l’abordatge de les violències: Construïm espais lliures de violències. L’acte tindrà lloc a l’Espai Jove La Fontana a partir de les 19h. Podeu confirmar assistència a través d’aquest formulari!

Què és el Protocol?

El protocol és una eina per a la prevenció, la detecció i la intervenció enfront les conductes violentes i per cada un d’aquests casos es proposen pautes d’actuació que afavoreixen la coordinació, l’eficiència i la coherència de les actuacions a emprendre. Es contemplen tant les violències que tenen lloc en l’àmbit intern -entre persones que hi treballen de manera remunerada o voluntària-  com aquelles que poden donar-se en l’àmbit extern – entre entitats membres i/o persones usuàries, cap a treballadores, envers l’equipament i/o espais dels serveis que gestiona o cap a elements materials.

Per què és útil per a les entitats i espais juvenils?

Aquest protocol pretén esdevenir una eina útil de cara a les entitats i espais joves de la ciutat, ja que contempla una sèrie d’actuacions que es poden adaptar a les característiques especifiques del sí de cada entitat o equipament. També preveu l’elaboració de materials que es podran descarregar o llogar a través del CRAJ: pancartes, cartells, materials de difusió… De manera que es pugui aplicar també fora dels límits del Consell de la Joventut de Barcelona.

Procés de creació

Fa més d’un any que el Consell de la Joventut de Barcelona i els serveis i l’equipament que gestiona (Espai Jove La Fontana, Centre de Recursos per les Associacions Juvenils de Barcelona  Punt d’Informació Juvenil de Gràcia), van iniciar un procés de reflexió sobre les violències que es pateixen i s’exerceixen dins les fronteres de la seva actuació. Les entitats, a través dels Grups de Treball i les Trobades d’entitats, i els equips tècnics, en sessions específiques, han treballat conjuntament per elaborar una diagnosi de la situació i dissenyar el document que es presentarà en aquest acte. Aquest treball ha estat acompanyat per les professionals de Matriu, que han facilitat els debats i la síntesi, així com les propostes que es recullen.

Podeu confirmar assistència a través d’aquest FORMULARI

Contingut relacionat