Notícies

El CJB diu no al pinkwashing i s’adhereix al boicot a Eurovisió 2019

30 gener 2019

Al matí del 28 de juny de 1969, un grup de persones trans* i queer van prendre els carrers de la ciutat de Nova York lluitant contra la violència policial i l’assetjament a les seves comunitats. Els disturbis d’Stonewall simbolitzen la resistència LGBTI+ contra l’assetjament quotidià, l’assalt, la mort i la violència.

El 30 de març de 2018, desenes de milers de palestins que vivien a Gaza van llançar la Gran Marxa del Retorn. La marxa simbolitza la resistència palestina contra l’assetjament diari d’Israel, l’assalt, la mort i la violència.

40 anys de separació, dues lluites paral·leles. Des del Grup de Treball de LGBTI+ del CJB considerem que la lluita per la diversitat afectivo-sexual i de gènere no significa res si no s’agermana amb altres lluites. Especialment, quan l’opresor fa servir el drets LGBTI+ com una campanya comunicativa al seu favor, instrumentalitzant el patiment de tot el col·lectiu per justificar l’assetjament i assassinat d’altres.

Boycott_Eurovision_Page_Photo3-668x376

Des del començament de la Gran Marxa del Retorn, els franctiradors israelians han matat a més de 200 manifestants palestins desarmats i han ferint més de 18.000. El 14 de maig de 2018, només dos dies després que la representant d’Israel a Eurovisió, Netta Barzilai, guanyés el concurs, l’Estat sionista va massacrar 62 palestins a Gaza, inclosos sis nens. Aquella mateixa nit, Netta Barzilai, va realitzar un concert de celebració institucional a Tel Aviv, declarant: “Tenim motius per ser feliços”.

De veritat? Tenim motius per ser feliços mentre ocupem terres i massacrem la seva població? Mai més en nom del col·lectiu LGBTI+! Vam dir prou a Stonewall, i direm prou a Tel Aviv 2019! No al pinkwashing i a l’homonacionalisme!

Pots consultar més sobre la campanya de boycott al web de Pinkwatching Israel.

Contingut relacionat