Notícies

Aquest 8 de Març, suma’t al #8mBlocJove!

26 febrer 2019

En el marc del 8 de març, el Dia Internacional de la Dona Treballadora, no podem oblidar el paper que tenim les joves de classe obrera com a protagonistes de canvi social. És per això que, un any més, sortim al carrer per a fer futur, però també memòria.

No oblidem que és durant l’adolescència quan comencem a patir la violència dels canons de bellesa occidentals, encetant una guerra amb nosaltres mateixes i contra les nostres companyes. Aquí és quan coneixem la pressió de l’amor romàntic, que molts cops ens obliga a tancar-nos a l’armari encara existent per a moltes persones no cisheterosexuals, o que provoca que la nostra primera relació sigui violenta i tòxica, sense tindre una autonomia respectada pel nostre entorn quant a la forma en la qual vivim l’amor i el sexe.

8M2

Aquestes situacions són producte d’un sistema educatiu amb una enorme carència de perspectiva feminista i laica: cal parlar a les generacions venidores de les relacions sexo-afectives, de l’amor propi, el consentiment, i també conscienciar del fet que el treball de cures és cosa de tothom, així com lleis adients a la situació alarmant de violència de gènere a la que estem exposades durant tota la nostra vida. També exigim la lliure elecció del nostre cos, sense coaccions ni condicionants com les que tenen les menors a l’hora d’avortar en haver de ser recolzades per les seves famílies si ho volen fer.

Moltes de les dones que poden continuar formant-se acadèmicament després de l’institut no poden viure plenament l’etapa d’estudiants que els hi correspon: encara som víctimes de la precarització i un doble horari, que en el cas de les universitàries treballadores es converteix en triple, ja que hem de fer malabars per aprovar, arribar a final de mes i assolir el relleu de cures del nostre espai domèstic. A la societat capitalista som un engranatge clau: mà d’obra barata i precària que sosté la vida domèstica. Realitzem una tasca invisibilitzada que ens encamina cap a la pobresa en haver de recórrer a una jornada laboral menor que els homes. És per això que necessitem una equiparació real, tant en el repartiment de la feina reproductiva com en el salari de la feina productiva.

8Minsta

Fem futur, però també memòria: no podem deixar d’analitzar la nostra situació ni tampoc els drets que hem aconseguit lluitant, sobretot en un context on la dreta cada cop se sent més legitimada. Per això, el moviment feminista no es pot convertir en un producte en mans del capital: les dones obreres hem d’estar en peu de guerra constant, defensant els nostres drets, defensant la nostra vida. Avui commemorem aquesta lluita, la nostra lluita, la de les dones obreres, ja siguin trans, racialitzades, migrants, amb diversitat funcional o amb una sexualitat fora d’heteronorma. Avui i sempre: ni un pas enrere!

Uneix-te al bloc compartint el manifest i la convocatòria i utilitzant el hashtag #8MBlocJove.

Suma’t a la manifestació el proper 8 de març a les 18h a metro Hostafrancs <L1>!

Contingut relacionat