Notícies

Recorda el teu match amb l’associacionisme! Crònica 54a AGO

25 març 2019

El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) va celebrar el passat dissabte, 23 de març, la seva 54a Assemblea General Ordinària (AGO) al Palau Alòs, on han participat prop d’una cinquantena de joves provinents de diferents associacions. Durant l’AGO s’han escollit a les entitats que formaran el Secretariat, màxim òrgan de govern, i s’ha renovat per complet la Comissió de Control Financer, òrgan que vetlla per la bona gestió econòmica del Consell.

banner

El nou Secretariat, doncs, estarà conformat per ALC Stronghold, Joventuts d’Unió Progressista (JUP), Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC), Acció Escolta (AEC), Jovent Republicà, Joventut Socialista de Catalunya (JSC) i Associació d’Estudiants Progressistes (AEP), totes elles entitats que ja formaven part del Secretariat previ. A més, s’hi suma a l’equip Esplais Catalans (Esplac), amb la incorporació de la Marta Torns.

A més, vam comptar amb la incorporació al cens d’entitats de dues noves entitats membre: Sahara Dempeus, que treballa per la cooperació amb joves del Sàhara Occidental, i Joventut Multicultural Musulmana (JMM), entitat de persones d’origens diversos amb l’objectiu d’afavorir el desenvolupament i apoderament de les persones joves i musulmanes.

Es va aprofitar la presentació d’aquest nou Secretariat per assenyalar la necessitat de membres que s’identifiquen com a dones, entenent que la nova conformació de l’equip no és gaire paritària. Així doncs, s’obre la possibilitat d’un procés immediat per incorporar noves entitats a l’equip que, a més, és molt reduït. Des del públic es va encoratjar també a la incorporació de persones que il·lustrin la diversitat racial i d’origens del jovent de la ciutat.

Pel que fa a la Comissió de Control Financer, les noves entitats membre són l’Associació Universitària Sinvergüenza (SinVer), la Federació de Centres Juvenils Don Bosco, la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) i la Joventut Comunista de Catalunya (JCC), totes elles membres per primer cop d’aquest òrgan.

Durant l’Assemblea General Ordinària d’aquest any s’han presentat un total d’11 resolucions, que es van aprovar en la seva totalitat després d’un intens debat sobre algunes d’elles, a excepció de la resolució sobre pràctiques formatives universitàries de qualitat, que va ser retirada pel Grup de Treball d’Estudiantils donat el consens en la necessitat de millorar-la i concretar-la per part de les entitats presents a l’Assemblea. Es va aprovar, però, la resolució del mateix grup de treball presentada a l’Assembla pel SEPC que instava la Generalitat i el govern de l’Estat espanyol a reduir un 30% els preus universitaris.

IMG_7660

La resta de resolucions es van presentar per part del Secretariat: Resolució per una educació afectiva i sexual inclosa al currículum educatiu,  Per l’accés a l’habitatge amb perspectiva intercultural, Per reivindicar el teixit dels barris en la salut de Barcelona, Per la posada en valor de la Formació Professional, Davant l’auge de l’extrema dreta, Amb la participació infantil, repensem la ciutat de Barcelona i posem el joc al centre!, Per l’obertura dels serveis i equipament que gestiona el CJB amb motiu del 12 d’octubre.

La ronda de debat i aprovació de resolucions es va tancar amb la presentació d’urgècia de la Resolució Fridays for Future per l’AEP, que tenia com a objectiu mostrar el suport del Consell al moviment ecologista que ha esclatat recentment entre tot l’estudiantat europeu.

IMG_7721

L’acte va finalitzar amb la intervenció del Miquel Àngel Essomba, Comissionat d’Infància, Joventut i Educació, el discurs d’acomiadament de la ja expresidenta Beatriz Blanco i els breus comiats de la resta d’entitats que causaven baixa al Secretariat. Un cop finalitzat l’acte públic, hi esperava un dinar pica-pica al mateix Palau Alòs on el públic va poder debatre sobre els nous reptes i projectes que encapçalarà aquest CJB renovat.

 

Contingut relacionat